Sotsid kutsuvad presidendivalimiste osas kokku erakorralise juhatuse (1)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Kristjan Teedema

Kellele lähevad sotsidest valijameeste väga olulised hääled – kas Siim Kallasele, Marina Kaljurannale või seatakse siiski üles ka Eiki Nestor – selgub järgmisel esmaspäeval.

Täna presidendivalimiste asjus koos istunud Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatus otsustas täpselt nädala pärast kokku kutsuda erakorralise juhatuse, et otsustada, kelle taha lähevad sotsidest valijameeste hääled. Järgmisel esmaspäeval annab oma lõpliku otsuse valimiskogus ülesseadmise küsimuses ka sotside endi presidendikandidaat Eiki Nestor.

Sotside kuni 50 valijameest võivad olla just otsustavaks kaalukeeleks valijameeste kogus.

«Järgmisel esmaspäeval toimub erakorraline juhatus, nädala jooksul kohtume valijameestega ja piirkonnajuhtidega, arutame asjad läbi, vaidleme läbi. Ühtsus saavutatakse läbi diskussiooni,» märkis sotside juhatuse liige Andres Anvelt.

«Oleme väga selgelt aru saanud, et meie kuni 50 valijameest võivad saada kaalukeeleks, mistõttu on meie vastutus väga suur,» nentis Anvelt.

Anvelti sõnul on hetkeseisuga sotside esimene eelistus endiselt Eiki Nestor. «Esmaspäeval tahame ära otsustada, kas läheme Nestoriga edasi või mitte. Nestor peab ise otsuse tegema, kas peab otstarbekaks edasi minna. Oma otsusest annab ta teada erakorralises juhatuses esmaspäeval.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles