Koidula kooli spordipäevale tuleb vilistlasest olümpiamedalist

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja.
Allar Raja. Foto: PP

Pärnu Koidula gümnaasiumi spordipäevale 15. septembril tuleb olümpiamedalist Allar Raja, kuulata saab loenguid spordijuhtimisest ja esmaabist ning sporti tehakse võimlas, staadionil ja Raeküla metsaski.

Koidula gümnaasiumi huvijuhi Haide Kuivase jutu järgi alustavad üle-eestilise spordinädala raames toimuvat spordipäev G2 õpilased Raeküla metsas orienteerumisega. Raja on ette valmistanud Koidula kooli G3A õpilane Kristin Viikmaa koos orienteerumisklubiga West.

Seejärel saab kuulata päästeameti veeohutusalast loengut. „Noortele selgitatakse, kuidas veekogude ääres turvaliselt käituda, et hoida ära veeõnnetusi,“ lausus Kuivas.

Abiturientide spordipäev algab huvijuhi ütlust mööda külalisloengutega. Külla tuleb olümpiasportlane, Koidula kooli vilistlane Allar Raja, kes jagab noortega muljeid Rio olümpimängudelt. Seejärel tutvustab TÜ Pärnu kolledži juhtimise õppejõud Liina Puusepp spordijuhtimise eriala.

Spordipäeva teises pooles võistlevad abiturientidest noormehed jalgpallimatšil. Tüdrukud saavad osa rühmatreeningutest, mis toimuvad koostöös tantsukooli JJ-Street ja Pärnu spordihalliga.

Koidula kooli G1 klassidel on spordipäeval esmaabikoolitus ja teatevõistlused kooli staadionil.

Sportimise kõrval pööratakse spordipäeval tähelepanu tervislikule toidule.  „Toitlustusjuht ja õpilasesinduse liikmed peavad nõu, milliseid tervislikke toite koolisöökla pakkuda võiks,“ tutvustas Kuivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles