Tule kohtumisele Tarbeklaasi kunstnikuga

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaasid sarjast Kuljus (1971), kujundaja Pilvi Ojamaa
Vaasid sarjast Kuljus (1971), kujundaja Pilvi Ojamaa Foto: Albert Truuväärt

Näituse «Kohalik ilu. Tarbeklaas» lõpukuul on võimalus kohtuda Tarbeklaasi kunstnikega. Kohtumine Pilvi Ojamaaga toimub laupäeval, 17. septembril kell 12. Vestlust juhib Triin Jerlei. 

Pilvi Ojamaa (1930) liitus Tarbeklaasiga 1965. aastal pärast Ingi Vaheri lahkumist ja töötas seal 1991. aastani. Ta oli saanud tööstuses töötamise kogemuse Leningradi Kunstilise Klaasi tehases 1956–1958 ja töötades seejärel 1965. aastani kunstnikuna tehases Flora.

Ojamaa sulandus oma käekirjaga suurepäraselt Tarbeklaasi tollasesse kujundusmaastikku suurepäraselt. Tema esimesteks tuntuks saanud kujunduslahendusteks olid lihtsavormiliste klaaside sari «Re» (1966) ja komplekt «Valli» (1971), millele vastandub 1971. aastast pärinev vaas «Kuljus». 1980.–1990. aastatel kavandas ta hulgaliselt klaasisarju («Holly», «Aroom»), pressklaasist nõudesarja «Adam»  ning lopsakalt dekoratiivse vabalt puhutud komplekti «Gondel».

Kohtade arv on piiratud, osalemine muuseumipiletiga.

Näitust «Kohalik ilu. Tarbeklaas» saab Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis vaadata veel vaid 25. septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles