Kodumasinate duell: milline mahlapress on parem, kas 100- või 500-eurone

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressitud mahl. Foto on illustratiivne.
Pressitud mahl. Foto on illustratiivne. Foto: www.flickr.com

Klaasitäis värskelt pressitud mahla maksab toidukohtades ligikaudu kolm kuni viis eurot. Kuna tegemist on üsna krõbeda hinnaga, panime proovile mahlapressid, millega saab ise kodus värsket mahla teha. 

Kodumasinate duellis osales kolm väga erineva hinnaklassiga mahlapressi. 79 eurot maksev Philipsi mahlapress, 119 eurot maksev Boschi mahlapress ja 499 eurot maksev Stollari mahlapress/blender. 

Eksperimendi käigus pöörasime tähelepanu sellele, kui kasutajasõbralik iga mahlapress on, kui kiiresti mahl valmib, kui palju mahla teatud kogusest toorainest saab ja millise tekstuuriga mahl tuleb. 

Iga mahlapressi katsetamiseks oli mõeldud 700 g värskeid ploome (ilma kivideta). 

Vaata videost, kuidas eksperiment läks!

Mahlapresside võrdlev tabel

 Mahlapress Viva Collection, PhilipsMahlapress, BoschMahlapress / blender The Juice & Blend™, Stollar
Hind79 €119 €499,99 €
Ava suurus7,5 cm7,5 cm8,4 cm
Mootor700 W (1 kiirusaste)700 W (2 kiirusastet)1500 W (mitu erinevat kiirusastet)
Kannu suurus0,8 l (kannu ei saa fikseerida mahlapressi külge).1,2 l (kannu saab fikseerida mahlapressi külge). 1,5 l (klaasist kann, mille saab fikseerida mahlapressi külge).
LärmKeskmineTegi kõige vähem lärmi.Tegi kõige suuremat lärmi.
Mahla tekstuurKõige vahusemKõige vähem vahtu (ainuke mahlapress, millel oli vahueraldaja).Mahl jäi vahune ja paks.
Lisainfo

Mahlapressi osi oli teiste mahlapressidega võrreldes kõige lihtsam pesta, sest need olid ümara kujuga.

Mahlapressil on nupp, millega saab reguleerida, millal on soov, et mahl kannu voolaks.

Kõige võimsama  mootoriga ja sellepärast sai mahl kõige kiiremini valmis.

Eksperiment näitas, et ühe klaasi mahla tegemiseks kulus väga palju toorainet – ligikaudu 400 grammi ploome. Mahl jäi oma tekstuurilt kõigi mahlapressidega üsna vahune (kõige vähem vahtu tekkis Boschi mahlapressiga).

Kõige tülikam oli pärast mahlapresside kasutamist nende pesemine. 500-eurose Stollari mahlapressi tutvustuses oli kirjas, et seda on kerge puhastada ja jäägid lähevad kõik kogumiskasti, kuid tegelikult lendasid mahla tegemise käigus ploomikestad igale poole laiali. 

Kodu toimetuse lemmikuks ostutus 119 eurot maksev Boschi mahlapress. Selle pressi kasutamisel oli mahlas oli kõige vähem vahtu (ainuke mahlapress, millel oli vahueraldaja), see tegi kõige vähem lärmi ja sellel oli nupp, millega sai reguleerida mahla kannu voolamist. Samuti oli selle kokkupanek kõige mugavam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles