Hardo Pajula: kolmkümmend kaks aastat hiljem (18)

Hardo Pajula
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusteadlane ja kolumnist Hardo Pajula.
Majandusteadlane ja kolumnist Hardo Pajula. Foto: ERIK PROZES/

Presidendi üleskutset sularahast loobuda võib lugeda ka kui Euroopa šampanjasotsialistide ülestunnistust, kirjutab Edmund Burke’i Seltsi asutaja, kolumnist Hardo Pajula.

«Parandamaks elanikkonna varustatust toiduainetega otsustati Padavere saeveski ümber nimetada Padavere lihakombinaadiks». See sügaval Vene ajal Pikris ilmunud uudisnupuke on ennast mulle eriti just viimasel paaril aastal järjest sagedamini meelde tuletanud. Ma ei vea küll ajalehtedes näpuga järge, aga aeg-ajalt jõuab kõrgete klaasmajade – olgu need siis era- või avalikus sektoris – PR-gurude looming ka minuni, ja siis on paralleelid Padaverega kerged tekkima.

Möödunud nädalal saime teada, et meil tuleks loobuda sularahast – nimelt demokraatia kaitseks. Kroonitud peade väljaütlemiste tõlgendamine on pikkade traditsioonidega tööstusharu ja ma üritan siis ka panna endale jalga eelmise auguri Eero Rauni kingad ning selgitada Postimehe lugejatele presidendi ebahariliku üleskutse tagamaid. Niisiis, mida Ilves meile tegelikult ütelda tahtis?

Kommentaarid (18)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles