Mootorrattaga voodis... no ei harju ära!

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Norskamine ei lase magada norskajal endal ega teistel, kes temaga voodit või tuba peavad jagama. Just norskamine on ka üks sagedasemaid põhjuseid, miks abikaasad eraldi vooditesse või koguni eraldi tuppa kolivad. Arstid aga teavad, et tegemist pole lihtsalt ühe tülika elunähtusega, vaid norskamine võib inimese tõsiselt haigeks teha.

Piret (32) ütleb, et norskajaga elada on nagu Harleyga magada. «Kogu see öine müristamine võib ju teoreetiliselt isegi naljakas olla, aga kui see kestab ööst öösse su kõrval, siis on asi naljast kaugel. Inimesed on ärritunud, kui suvel naabrid hakkavad liiga vara muru niitma. Mind see enam ei ärrita, sest naabri niiduk teeb mu mehe norskamisega võrreldes väikest müra,» räägib ta ja lisab, et kaasa norskamine pole mingi mõnus, vaikne, hubane norin, vaid müra, mis hoiab üleval. Sellises lärmis lihtsalt ei saa magada.

«Kujutage nüüd ette: jääme õhtul kenasti magama, mul isegi õnnestub uinuda enne teda ja siis korraga – krnrknrkrrrrrrrr-krnrknrkrrrrrrrr-krnrknrkrrrrrrrr. Ma olen teda toginud, pööranud, keelt laksutanud – jah, hetkeks aitab, aga siis hakkab kõik otsast peale. Ja isegi kui paus on pikem, ei lase ärevus mul enam uuesti uinuda, sest kogu aeg ootad, millal see õudne hääl uuesti algab. Ja algabki, alati. Vahel ei saa ma ööde kaupa magada ning loomulikult segab see meie igapäevaelu. Katsu sa siis hommikul sõbralikus meeleolus voodist välja tulla, kui oled magamata, väsinud ja masenduses, sest tundub, et nii jääbki elu lõpuni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles