Väldi parkimistrahve: Autlo äpp töötab nüüd ka lisaseadmeteta (1)

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autlo õpetab sinu auto ise parkimise eest maksma.
Autlo õpetab sinu auto ise parkimise eest maksma. Foto: Autlo kuvatõmmis

Sellel kevadel kirjutasin eestlaste loodud ainulaadsest parkimislahendusest Autlo, mis auto diagnostikapessa käiva pisikese lisaseadmega sinu auto automaatselt parkima paneb. Praeguseks on ettevõte oma teenust veelgi edasi arendanud ning bluetooth-ühendusega autodel pole enam automaatseks parkimiseks isegi lisaseadet tarvis - piisab vaid nutitelefonist ning kogu tegevus toimub märkamatult taustal, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark kaasautor Taavi Õmblus.

Uuendatud Autlo rakendus jälgib telefoni ning auto bluetooth-ühendust, selle katkedes tuvastab telefoni GPS-i kasutades auto asukoha ning alustab parkimist.

Kui ühendus auto ja telefoni vahel taastub, lõpetatakse ka parkimine. Kuigi automaatsed süsteemid ja rakendused saavad meie eest palju tööd ära teha ja meie elu seega mugavamaks muuta, on oma silm siiski kuningas ning parkimise alustamisel tasub viimane pilk telefoniekraanile visata. Seda eriti piirkondades, kus lähestikku asuvaid parkimisalasid on palju (näiteks Tallinn).

Kui GPS on asukoha tuvastamisega pisut eksinud, võimaldab Autlo kolme minuti jooksul parkimistsooni muuta ning nende minutite eest parkimistasu ei arvestata.

Parkimise alustamisest ja lõpetamisest annab Autlo märku telefoni ekraanil ning kui pargid peamiselt ainult tasuta parkimise alades, siis selleks, et telefon igal parkimiskorral särama ei lööks, saab tasuta tsoonides parkimise märguanded välja lülitada.

Hajameelsematele kasutajatele on Autlo rakendus eriti kasulik, kuna lisaks aja säästmisele võib see säästa ka igakuistelt parkimiskuludelt. Kojamehe vahelt parkimistrahvi avastamise enim levinud põhjuseks on parkimise alustamise unustamine. Lisaks kaovad parkimise lõpetamise unustamisega seotud kulud, kui auto "pargib" kesklinnas ka siis, kui see juba ammu koduhoovis seisab.

Kuna nüüd ei vaja rakendus töötamiseks enam lisaseadet, on selle esmane seadistamine senisest veelgi lihtsam - sisestada tuleb vaid oma auto mark, valmistamise aasta, auto registreerimisnumber ning rippmenüüst valida bluetooth-ühenduse kasutamine.

Autlo töötab Eestis kõikides avatud (ilma tõkkepuuta) parklates, kus saab maksta mobiiltelefoniga. Parkimise hind on parkla hinnakirja põhine, millele lisandub mobiilside operaatori tasu 32 senti parkimise alustamise eest (nagu teistegi parkimisrakenduste puhul). Maksta saab Telia või Tele2 arvega.

Autlo töötab nii Android kui iOS seadmetega.
Autlo töötab nii Android kui iOS seadmetega. Foto: Autlo

Et julgustada head lahendust proovima, annab EuroPark Autlo kasutajatele 50% soodustuse kõikides EuroParki väliparklates kuni aasta lõpuni. Soodustus rakendub hiljemalt järgmisel tööpäeval peale äpi paigaldamist ja seadistamist.

Autodes, millel puudub bluetooth-ühenduse võimalus, saab jätkuvalt kasutada diagnostikapessa käivat lisaseadet, millest loe lähemalt kevadel kirjutatud loost AUTLO – JÄTA PARKIMINE AUTO HOOLEKS.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles