Vähemalt 50 miljoni euro küsimus: mis saab Terest? (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elveda OÜ pankrotiistungil oli väidetavalt ettevõtte advokaadi nõustajana kohal ka Tere AS juht Oliver Kruuda.
Elveda OÜ pankrotiistungil oli väidetavalt ettevõtte advokaadi nõustajana kohal ka Tere AS juht Oliver Kruuda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Praegu on keeruline hinnata, kas AS Tere saneerimismenetluse lõpetamisele järgneb uue saneerimise ellukutsumise katse või pankrotimenetlus - välistada ei saa kumbagi, aga seda näeb alles mõne kuu pärast, ütles Lextali vandeadvokaat Urmas Ustav.

«Aegumatu teatriklassika kohaselt on Tere oma saneerimismenetlusega kahtlematult saanud kümme korda kuulsamaks,» lausus Ustav Äripäevale, kirjeldades vähemalt 50 miljonilise võlakoorma tõttu saneerimismenetlusse ja meedia teravdatud tähelepanu alla sattunud piimatööstust tabanud saatust.

Ustav nentis, et ahtakesest 53 paragrahviga saneerimisseadusest võetakse sõna otseses mõttes viimast, samas kui menetlusdokumendid, numbrid ja plaanid elavad oma elu, nagu ka piim. Kuna suurimad võlausaldajad Tere väljapakutud saneerimiskavale heakskiitud ei andnud, määras kohus saneerimiskava hindama kaks eksperti, kes mõlemad järeldasid, et Tere saneerimine ei ole tõenäoliselt edukas.

«Nüüd on kohtu otsustada, mida järeldada - seaduse kohaselt saab vastuvõtmata saneerimiskava kinnitada juhul, kui ekspertide hinnangul on saneerimine tõenäoliselt edukas,» selgitas Ustav.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles