Man United ja Zenjovi koduklubi alustasid Euroopa liigat kaotusega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Feyenoordi mängija Tonny Vilhena tähistab Manchester Unitedile löödud võiduväravat.
Feyenoordi mängija Tonny Vilhena tähistab Manchester Unitedile löödud võiduväravat. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa liigas peetakse täna alagrupiturniiri esimene voor. Ainsa Eesti mängijana lööb alagrupimängudes kaasa rahvuskoondise ründaja Sergei Zenjov, kelle tööandja Qabala jäi võõrsil 1:3 alla Brüsseli Anderlechtile.

Kodumeeskond asus tänu Lukasz Teodorczyki väravale juba 14. minutil juhtima, ent 20. minutil Bagaliy Dabo viigistas. Poolajapausile läks Anderlecht siiski eduseisus, kuna 41. minutil saatis Qabala kaitsja Rafael Santos palli oma väravasse. 77. minutil kindlustas Diego Capel kodumeeskonnale lõplikult kolm punkti. Zenjov kuulus algkoosseisu ja vahetati teisel lisaminutil pingile. C-grupi teises mängus viigistasid Mainz ja Saint-Etienne 1:1.

Inglismaa kõrgliiga viies meeskond Manchester United pidi võõrsil tunnistama Rotterdami Feyenoordi 1:0 paremust. Mängu ainsa värava lõi 79. minutil Tonny Vilhena. Teises sama alagrupi kohtumises tegid Luhanski Zorja ja Istanbuli Fenerbahce Odessas 1:1 viigi, kusjuures türklaste viigivärava lõi alles kuuendal lisaminutil taanlane Simon Kjær.

B-grupis võitis APOEL tänu viimase veerandtunni jooksul löödud kahele väravale kaotusseisust 2:1 Astanat, Pireuse Olympiakos alistas võõrsil vanameistri Esteban Cambiasso väravast 1:0 Berni Young Boysi.

D-grupis pidasid haarava mängu Tel Avivi Maccabi ja Peterburi Zenit, sest veel veerand tundi enne lõpuvilet juhtis kodumeeskond Maccabi 3:0. Siis aga vähendas Aleksandr Kokorin 76. minutil vahet, 81. minutil sai punase kaardi Maccabi kaitsja Elazar Dasa ning 84. ja 86. minutil lõid Mauricio ja Giuliano kümnekesi jäänud kodumeeskonnale veel kaks väravat. Zeniti imeline tagasitulek sai punkti esimesel lisaminutil, kui külalistele tõi 4:3 võidu Luka Djordjevic. AZ Alkmaar ja Dundalk tegid samas grupis 1:1 viigi.

Bagaliy Dabo (vasakul) väravast jäi Qabalale Anderlechti vastu väheks. FOTO: Scanpix
Bagaliy Dabo (vasakul) väravast jäi Qabalale Anderlechti vastu väheks. FOTO: Scanpix Foto: VIRGINIE LEFOUR/AFP

E-grupis alistas Viini Austria võõrsil 3:2 Ploiesti Astra ning Plženi Viktoria ja AS Roma leppisid 1:1 viiki. F-grupis oli Sassuolo kodus 3:0 parem Athletic Clubist ning Viini Rapid võitis koduväljakul 3:2 Genki meeskonda.

G-grupis jäi Amsterdami Ajax juba 5. minutil võõrsil Panathinaikose vastu kaotusseisu, ent võitis lõpuks 2:1. Seejuures lõpetas Ajax mängu kümnekesi ning Panathinaikos koguni üheksakesi, kui punase kaardi said külaliste poolt Hakim Ziyech ning väljakuperemeeste poolt Ivan Ivanov ja Mubarak Wakaso. Samas grupis tegid Liege'i Standard ja Celta de Vigo 1:1 viigi.

H-grupis alistas Donetski Šahtar võõrsil 1:0 Konyaspori, Braga ja Genti mäng lõppes järjekordse 1:1 viigiga. I-grupis oli Krasnodar võõrsil 1:0 parem Salzburgist ja Schalke sai samuti võõrsil 1:0 jagu Nice'ist.

J-grupis viigistas kaks korda kaotusseisust välja tulnud Qarabag tänu Rashad Sadiqovi neljanda lisaminuti tabamusele kodus 2:2 Libereci Slovaniga. Viigiga lõppes ka PAOKi ja Fiorentina kohtumine, kuid seal väravaid ei löödudki.

K-grupis oli Southampton kodus tänu Charlie Austini kahele tabamusele ja Jay Rodriguezi lisaminutite väravale kindlalt 3:0 üle Praha Spartast. Milano Inter alustas aga alagrupiturniiri kodus 0:2 kaotusega Be'er Sheva Hapoelile. L-grupis võitis eelringides Nõmme Kalju konkurentsist lükanud Osmanlispor kodus 2:0 Bukaresti Steauat, Villarreal oli aga kodus 2:1 üle Zürichist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles