Tipud püüavad jalul püsida, Narval avaneb Sillamäe vastu viimane võimalus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiitlikaitsja Flora on tõusuteel.
Tiitlikaitsja Flora on tõusuteel. Foto: Sander Ilvest

Jalgpalli meistriliiga 30. voorus jahib kogu esinelik vajalikke punkte – liidrikohta jagavad Levadia ja Infonet teevad seda vastavalt Paide ja Rakvere vastu, Flora sõidab külla Tammekale ning Nõmme Kalju külastab Pärnut. Tabeliseis on tihe ja libastumisruumi pole kellelgi. Ida-Virumaa kuningat selgitavad aga Sillamäe ja Narva Trans.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tartu Tammeka – Tallinna Flora

Reedel 16. septembril kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Tiitlikaitsja Flora on suutnud oma hooaja pea peale pöörata ning reedel avaneb valitseval Eesti meistril šanss vähemalt ajutiselt tabelis liidrikoht endale haarata. Nende teel seisab ees Tartu Tammeka.

Tammeka kaotas viimati tabelinaabrile Narva Transile võõrsil 2:4, kuigi kahel korral oli meeskond ka eduseisus. See tähendas ka tabelis seitsmenda koha kaotust – Transil on koos 33, Tammekal kaheksandana 32 punkti. Üheksandal kohal olevat Pärnu Linnameeskonda edestatakse samas tervelt 16 punktiga.

Flora alistas viimati kodus 2:1 Infoneti ning on nüüd nii Levadiast kui ka Infonetist kahe punkti kaugusel. Infonetil on samas võrreldes Flora ja Levadiaga mäng varuks ning Flora selja taga nelja punkti kaugusel olev Nõmme Kalju on pidanud Florast-Levadiast koguni kaks mängu vähem.

Sel hooajal on omavahel kolm korda juba mängitud ning Tammeka lahkus Tallinnast mõlemal korral magusa viigipunktiga, sundides Florat leppima tulemusega 0:0. Viimati kohtuti aga 22. juulil Tartus ning Argo Arbeiteri esimeses liigamängus Flora peatreenerina võtsid külalised Tallinnast kindla 4:0 võidu. Kaks väravat lõid selles kohtumises nii Rauno Sappinen kui ka Rauno Alliku, Tammeka lõpetas mängu aga Kaarel Kiidroni ja Martin Jõgi eemaldamise järel suisa üheksakesi.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Suutsime Narvas näidata küll atraktiivset mängu ning seda, et suudame lüüa väravaid, kuid neli sisse lastud väravat on palju. Võtmeks Flora vastu saab kindlasti olema meie kaitsetegevus. Kui suudame vastase käigud kinni panna, on kõik võimalik, anname endiselt maksimumi, et püsida eesmiste kannul!»

Tammeka äärepoolkaitsja Sander Kapper: «Mäng Floraga tuleb kindlasti raske füüsiliselt kuna Florale meeldib palju kohti vahedata, äärekaitsed on väga aktiivsed ja tõusevad rünnakutele palju kaasa. Kui me suudame need käigud kinni panna, siis tuleb ka positiivne tulemus. Kahjuks on üks meie parimas hoos olev mängija Kaspar Paur vigastatud. Loodan, et Kaspar saab kiiresti terveks, kuna ta on võistkonnale tähtis!»

Flora peatreener Argo Arbeiter: «Tammeka vastu minnes on sõnum üks: allahindlust me ei tee, vastast alahindama ei lähe. Mängime maksimaalsete jõududega ja maksimaalse keskendatusega. Tartust peame võtma kolm punkti. Muu meid ei rahulda.»

Flora väravavaht Mait Toom: «Seitsme päeva jooksul kolmas mäng ja võõrsil üllatusvõimelise Tammeka vastu. Tuleb kõva madin!»

Flora ja Infoneti mängus lõid kired korduvalt lõkkele. FOTO:
Flora ja Infoneti mängus lõid kired korduvalt lõkkele. FOTO: Foto: Sander Ilvest

POSTIMEHE TELEMÄNG

Rakvere Tarvas – Tallinna Infonet

Laupäeval 17. septembril kell 13.00 Rakvere linnastaadionil

Infonet on viimasest neljast Premium liiga kohtumisest võitnud vaid ühe ning üle pika aja ei minda uuele voorule vastu liidrina. Võõrsil Rakvere Tarva vastu lasub meeskonnal võidukohustus. Infonet näis mitme kuu vältel alistamatu, kuid viimases neljas mängus on kaotatud kaks korda Florale. Lisaks viigistati Sillamäe Kaleviga, ent seejärel suudeti Sillamäe meeskond sel hooajal esmakordselt ka alistada.

Sarnaselt FC Levadiaga on Infonetil koos 62 punkti, kuid Lasnamäe meeskonnal on mäng varuks. FC Flora on selja taga kahe punkti kaugusel. Rakvere Tarval on tabelis jätkuvalt kirjas kaks punkti, kuid viimati oldi lähedal oma saldo suurendamisele – kodus jäädi Paide Linnameeskonnale alla 0:1.

Infoneti poolel ei saa kaasa teha äärekaitsja Aleksandr Volodin, kes tegi teisipäevases mängus Floraga jõhkra vea vastaste ründajale Sakari Tukianenile ja saadeti punase kaardi järel platsilt minema. Seejuures oli see Volodinile juba teine järjestikune kord, kui ta mängus Floraga enda silme ees punast kaarti nägi. Tarva ridades on tagasi eelmises mängus keeldu kandnud Kaarel Saar, kuid mängust jääb kollaste kaartide tõttu eemale äärekaitsja Aleksei Larin.

Tarva peatreener Urmas Kirs: «Raske mäng tehnilist ja kiiret jalgpalli mängiva võistkonnaga. Anname endast kindlasti parima, et kodupublikule pakkuda häid emotsioone.»

Tarva kaitsja Taavi Trasberg: «Iga punkt on meile tähtis ja kuigi Infonet on see hooaeg väga heas hoos olnud, siis lähme kõva lahingut andma ja näitama, et Tarvas võib heal päeval kõigiga korralikult mängida!»

Infoneti juhendaja Aleksandr Puštov: «Olukord tabelis räägib iseenda eest. Iga mäng kannab praegu suurt hinda ja iga võit kas säilitab või suurendab võimalusi. Peame igas mängus võitma ning alustama juba Rakverest.»

Infoneti ründaja Artur Rättel: «Kaheksa mängu on jäänud ja et meistriks tulla, on vaja igast mängust võitu. Mängu Tarvaga peame juba esimesel poolajal ära otsustama, et endale rohkem lisapingeid mitte tekitada.»

Sillamäe Kalev – Narva Trans

Laupäeval 17. septembril kell 13.00 Sillamäe Kalevi staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee

Premium liiga 30. voorus võib üks asi selgeks saada – kui Sillamäe Kalev suudab Narva Transi alistada, jäävad piirilinna meeskonna võimalused naabrist hooaja lõpuks mööduda vaid teoreetilisteks. Mõlemad meeskonnad tulevad mängule sarnase emotsiooniga – viimati saadi koduväljakul 4:2 võit. Sillamäe alistas Pärnu Linnameeskonna, Trans oli sama tulemusega üle Tartu Tammekast.

Tabelis on Sillamäe viiendal kohal 41 punktiga, Trans on 33 punktiga seitsmes. Koos tänavuse hooajaga pole Trans seejuures suutnud Sillamäed meistriliigas võita juba neljal aastal järjest, 15 mängust on saadud vaid kolm viigipunkti. Ka tänavu lõppes esimene mäng 3:3 viigiga, teise võitis Sillamäe 3:0 ja kolmanda 3:1.

Sillamäe ridades on tagasi eelmises kohtumises mängukeeldu kandnud Maksim Paponov ja Deniss Malov, küll aga jäädi ootamatult ilma põhikeskkaitsjast Igor Dudarevist, kes otsustas klubist lahkuda. Transi ridades on tagasi ründaja Rizvan Umarov.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Neljas ring on käimas ning iga mäng on võimalus punktide korjamiseks. Narva on meie jaoks tuttav vastane ja võin öelda, et derbimängud on alati põnevad. Suure tõenäosusega pole see mäng ei saa erand. Meie vastase viimased tulemused näitavad seda, et me peame olema valmis kõigeks. Sellistes mängudes, kus põnevus on väga suur, saab võidu see võistkond, kes suudab oma emotsioonid kontrolli all hoida.»

Sillamäe keskkaitsja Deniss Tjapkin: «Viimane derbi sel hooajal ootab meid ees. Tuleb väga raske ja väga põhimõtteline mäng. Tavalistelt on sellistel mängudel väga palju publikut ja meil on rõõm mängida kodus. Kutsume pealtvaatajaid staadionile ning tahame neid rõõmustada väravate ja võiduga.»

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Võitlus ja võit on peamised eesmärgid tulevas mängus. Peame taastuma pärast mängu Tammeka vastu ja ette valmistuma kohtumiseks Kalevi vastu. Poistel on võimalik positiivne tulemus saavutada. Nad saavad oma iseloomu näidata ja eelmine mäng oli selle tõestuseks.»

Transi poolkaitsja Kirill Nesterov: «Meie eesmärk on lõpetada hooaeg 5. kohal ning ainult võitude puhul saame seda saavutada. Katsume rõõmustada nii klubi juhatust kui ka meie fänne. Loodame, et narvalased saavad tulla mängule, Sillamäe on ju nii lähedal. Vajame nende toetust, eriti nüüd!»

Premium liiga suurim väravakütt Vjatšeslav Zahovaiko (keskel) tõi Paide Linnameeskonnale olulisi võidupunkte ka viimasest mängust Rakvere Tarvaga. FOTO:   Marianne Loorents/Virumaa Teataja
Premium liiga suurim väravakütt Vjatšeslav Zahovaiko (keskel) tõi Paide Linnameeskonnale olulisi võidupunkte ka viimasest mängust Rakvere Tarvaga. FOTO:   Marianne Loorents/Virumaa Teataja Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Paide Linnameeskond – Tallinna Levadia

Laupäeval 17. septembril kell 13.00 Paide linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee

Tabeliliidriks tõusnud Tallinna Levadia seisab silmitsi probleemiga – kuidas peatada Vjatšeslav Zahovaiko? Premium liiga suurim väravakütt Zahovaiko sahistas võrku viimati esmaspäeval Rakvere Tarva vastu, kui mängu ainus tabamust just tema nimele kirjutati. Mõned päeva enne seda sai ta Pärnu Linnameeskonna vastu kirja kübaratriki.

Levadia alistas viimati väga kindlalt 3:0 võõral väljakul Nõmme Kalju ning sarnaselt Infonetiga on meeskond nüüd kogunud 62 punkti. Kuigi Infonetil on mäng varuks, leiab hetkel Levadia tabeli esimeselt realt.

Levadia on tänavustes kohtumistes Paide kolmel korral alistanud, viimati lausa tulemusega 7:1. Meeskonda ei saa kollaste kaartide tõttu seekordses mängus aidata poolkaitsja Ilja Antonov, tagasi on aga mängukeelu kandnud Alan Gatagov. Paide ridades peab kohtumise vahele jätma Jasper Uwaegbulam.

Paide äärepoolkaitsja, Levadiast laenul olev Mark Oliver Roosnupp: «Levadiaga tuleb paratamatult väga raske mäng, tegemist on väga distsiplineeritud meeskonnaga, kes võitleb tiitli eest ja punktide kaotamine ei ole mõeldav. Just seda me laupäeval tegema läheme ja võitleme iga millimeetri eest platsil – peame võitlema meeskonnana ja näitama sisu! Mehed on mänguks valmis ja anname endast parima, et sel hooajal esmakordselt Levadialt punkte röövida. Ootame tribüünidele palju fänne meile kaasa elama ja anname koos kõva lahingu!­»

Levadia juhendaja Igor Prins: «Nii laupäeval Paides kui ka kõikides teistes eelseisvates kohtumises mängime ainult võidule. Vajame punkte, et oma eesmärgi poole liikuda. Paide Linnameeskonnaga on nende kodus alati keeruline mängida. Peame olema hästi häälestunud ja keskendunud ning suutma nende kontrarünnakute ja Vjatšeslav Zahovaikoga juba eos toime tulla. Omalt poolt peame üritama kiiresti värava lüüa, et vastase vastupanu murda.­»

Levadia ründaja Kevin Kauber: «Tabeliseis on pingeline ja me läheme igat kohtumist võitma. Ma pole küll Paides enne mänginud, aga nende meeskond hakkab mistahes vastasele alati hingestatult vastu ning ka meile ei anta laupäeval midagi niisama. Eelmises omavahelises mängus Kadriorus saime Paide üle kindla võidu, aga see on juba möödanik. Koondisepaus tuli meile kasuks, saime palju uut energiat juurde ning see kajastus ka viimastes tulemustes. Üritame samamoodi edasi liikuda.»

Pärnu Linnameeskond – Nõmme Kalju

Laupäeval 17. septembril kell 16.00 Pärnu Rannastaadionil

Mängu näitab otsepildis ETV.

Vooru lõpetuseks lähevad suvepealinnas vastamisi kaks nädala keskel kaotusevalu tundma pidanud meeskonda: Pärnu Linnameeskond ja Nõmme Kalju. Kuigi Pärnu on tänavu kodus suutnud tugevaid võistkondi üllatada, on võidukohustus siiski külalistel.

Kalju jäi viimati üllatavalt kindlalt ehk 0:3 kodus alla Levadiale ning vahe tabeli esikolmikuga hakkab kärisema. Muretsemiseks põhjust on, kuid siiski tasub meeles pidada, et nii Levadia kui ka Flora ees on meeskonnal kaks mängu varuks, Infonetist on Kalju pidanud aga ühe mängu vähem. Tabelis on Levadial ja Infonetil koos 62 punkti, Floral 60 ning Kaljul 56 punkti.

Pärnu kaotas viimati võõrsil Sillamäe Kalevile 2:4. Meeskond jäi 0:3 kaotusseisu, kuid põnev seis kestis mängu viimaste minutiteni, sest mängu tuldi kahe väravaga tagasi ning alles 89. minutil lõi Aleksandr Savin pärnakate võrku viimase palli. Pärnu pole tänavu suutnud Kaljule väravat lüüa, kuid viimane omavaheline kohtumine lõppes Hiiu staadionil 0:0 viigiga.

Pärnut saab taas aidata eelmises kohtumises mängukeeldu kandnud keskkaitsja Magnus Villota, Kalju poolel jätavad kollased kaardid kohtumisest aga eemale poolkaitsja Artjom Dmitrijevi.

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Kulminatsioon tiitlile hakkab lähenema. Kalju viimastes voorudes kaotatud punktid on pannud neid raskesse seisu. Mis omakorda meile muudab selle mängu veel atraktiivsemaks, sest nõmmekad ei tohi enam kuskil vääratada. Meie ülesanne on hoida seisu tasakaalus nii palju kui võimalik ja mida aeg edasi, seda rohkem on meil võimalus mäng enda kasuks pöörata.»

Pärnu äärekaitsja, Kaljust laenul olev Martin Mägi: «Eelseisev kohtumine Nõmme Kaljuga saab olema hea väljakutse meile. Vastane ei saa punktikaotust tihedas tiitliheituses lubada, seega alahindama nad meid kindlasti ei tule. Meil seevastu midagi kaotada pole ning lähme nagu kõiki teise mänge, võidu peale mängima. Peame olema meeskonnana väga hea kaitsemängus, aga ka efektiivsed rünnakule minnes.»

Kalju abitreener Sergei Terehhov: «Vaadates meie mängupilti ja tulemust, vajame kindlasti Pärnust kolme punkti.»

Kalju ründaja Tarmo Neemelo: «Meistrikate lõpusirge on käes ja selg on vastu seina. Peame viimase mängu ruttu unustama ja Pärnust kolme punktiga tagasi tulema. Loodan, et ka Kalju fännid on Pärnus kohal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles