Haapsalu pakub linna nime eest 100 000 eurot

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu Kuursaal.
Haapsalu Kuursaal. Foto: Peeter Langovits

Haapsalu ja Ridala ühinemisläbirääkimised on jõudnud punkti, mil Haapsalu on linna nime eest nõus Ridalale maksma 100 000 eurot.

Haapsalu ja Ridala ühinemislepingu arutelul tegi Haapsalu volikogu liige Merle Mäesalu ettepaneku nimetada ühinenud omavalitsus Haapsalu vallaks, teda toetas ka Merike Kallas Ridala volikogust, kirjutab Lääne Elu.

Ridala volikogu liikmed Toomas Vallimäe, Lea Samarajev ja Toomas Schmidt soovinuks aga panna ühinenud omavalitsusele nimeks Ridala vald, kus Haapsalu säilinuks vallasisese linnana. 

Häältega viis poolt ja neli vastu ning kolm erapooletut otsustas Ridala volikogu soostuda liitumislepingut täiendama punktiga, kus on kirjas, et Ridala saab ühinemisel senisest kavandatavast summast Haapsalu arvel 100 000 eurot rohkem.

«Selge on see, et Haapsalu ei loobu linna nimest,» kinnitas Haapsalu linnapea Urmas Sukles, lisades, et järelikult tuleb muis asjus järele anda.

Pikemalt kirjutab Lääne Elu Haapsalu ja Ridala ühinemisläbirääkimistest oma paberlehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles