Ilm püsib kuiv ja jahe, on öökülmaoht

, ilmateenistuse sünoptik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisilm.
Sügisilm. Foto: SCANPIX

Esmaspäev tuleb peamiselt kuiv, kuid õhutemperatuurid jäävad sügiseselt mõneteistkümne kraadi kanti.

Esmaspäeval (19.09.) kõrgrõhkkond Läänemere ümbruses nõrgeneb ning sajuvõimalus veidi suureneb (~50% ümber). Puhub nõrk põhjakaare tuul. Öö on selgem ja temperatuur langeb õhus 2..8, maapinna lähedal 0°C ümbrusse, rannikul on paar kraadi soojem, päev on pilvisem ja sooja 12..16°C.

Algaval nädalal kõrgrõhuala küll veidi nõrgeneb, kuid jääb ikka meie peamiseks ilmategijaks, mille poolt pakutavat ilusat ilma ohustab idapoolne madalrõhkkond oma pilvesüsteemidega. Siiski aeg-ajalt pilvkate hõreneb ja saab tunda päikese soojendavat mõju; vihma ei oota. Tuul puhub jätkuvalt põhjakaarest, kuid on nõrk. Kuna õhumass meie kohal on jahe, siis pole loota ka erilist sooja.

Teisipäeval (20.09.) tugevneb Skandinaavia ja Soome põhjaosa kohal uus kõrgrõhuala kese, kuid Kesk-Venemaal pöörlev madalrõhuala ei lase seda jõuliselt Eestisse laieneda. Nii püsib vihma tõenäosus 50% piires. Põhjakaare tuul on jätkuvalt nõrk. Õhutemperatuur on öösel pilves taeva korral 3..9, rannikul kuni 13, päeval tõuseb 12..17°C-ni.

Kolmapäeval (21.09.) asub Musta mere äärest põhja poole teele uus madalrõhkkond, mille loodeserv sirutub õhtuks ka Eestini. Meil põhjapoolse kõrgrõhuala ja lõunapoolse madalrõhuala piiril kirdetuul tugevneb. Öö on valdavalt sajuta, kuid päeval sajab mitmel pool vihma. Õhutemperatuur on öösel 3..9, rannikul kuni 12, päeval 12..16°C.

Neljapäeval (22.09.) ja reedel (23.09.) jääb kõrgrõhuala Skandinaavia ja Soome kohal väheliikuvaks, samas aga läheneb lõunapoolt madalrõhkkond. Puhub tugev kirdetuul ning vihma sajab juba pea kõikjal. Õhutemperatuur on öösel 3..9, rannikul kohati kuni 12, päeval 11..15°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles