Sester: pensioni teine sammas tagab kindlustunde

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Sander Ilvest

Erinevalt IRLi juhist sotsiaalkaitseminister Margus Tsahknast, kes on pensionisüsteemi teise samba suhtes kriitiline, leiab tema erakonnakaaslane rahandusminister Sven Sester, et teisel sambal on pensionisüsteemis kindel koht.

«Ma arvan, et pensioni teine sammas on selge garantii Eesti inimestele ja kindlustunde tekitaja tulevikuks, selleks ajaks kui inimene jääb pensionile. Pigem peame tegema tööd selle nimel, et teise sambasse investeeringute puhul anda inimestele suuremat valikut fondide hulgast ja teiselt poolt stimuleerida uute fondide tulekut Eesti turule,» vastas Sester Postimehe küsimusele, kuidas ta suhtub Margus Tsahkna seisukohta, et kui tootlused paremaks ei lähe, siis tuleks kaaluda riigi sissemaksete lõpetamist.

«Igal ministril on arvamused ja nägemused mingitest positsioonidest. Täna peaksime mõtlema, kuidas suurendada konkurentsi,» lisas Sester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles