Kontserdisari «MuusikaSündmus» alustab uut hooaega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kontserdisarja «MuusikaSündmus» uus hooaeg algab oktoobris, seega on muusikahuvilisel inimesel praegu õige aeg plaane pidada ja kalendrisse märkmeid teha. Kava on sügisele kohaselt kirev.

Hooaja avakontserdil rõõmustab orientaalse muusika huvilisi Iraani ja Eesti muusikutest koosnev ansambel Chang o Nay. Ansambli tuumiku moodustavad tunnustatud nei-mängija Mohammad Rasouli, kes Eestis korduvalt ja menukalt on esinenud, ja Lilian Langsepp gooti harfil, mis nii suuruselt kui kõlalt on sarnane pärsia chang`ile, instrumendile, mis muusikapildist kadus sajandeid tagasi.

Kontsert on 13. oktoobril Sakala keskuse sammassaalis.

Oktoobris on taas siinse publiku ees prantsuse turbulentne pianist, improvisatsioonides seikleja ning ülihea huumorimeelega Andy Emler uue kontserdikavaga «My Own Ravel». See kontsert toimub 16. oktoobril pärimusmuusika aida väikeses saalis.

Eeloleval sügisel on Viljandis võimalus nautida kahe sümfooniaorkestri kontserti. Hingedepäeva eelõhtul, 1. novembril on Viljandi Pauluse kirikus Vanemuise sümfooniaorkester ja ooperikoor, solistid Arete Teemets (sopran), Tuuri Dede (metsosopran), Rasmus Kull (tenor) ja Uku Joller (bass). Dirigent Martin Sildosi taktikepi all kõlab Urmas Sisaski 1990. aastal loodud «Missa nr. 1».

18. novembril kõlab pärimusmuusika aidas kuldne klassika. Lavale astuvad Eesti muusika- ja teatriakadeemia sümfooniaorkester, koor ja solistid. Dirigent Tõnu Kaljuste juhatusel kõlavad enamasti vaid legendina tuntud L. van Beethoveni «Keisrikantaadid» 1790. aastast, helilooja karjääri algushetkedest.

Kõikide loetletud kontsertide piletid on eelmüügis. Septembri lõpuni on nii-öelda sümfoonilise sügise kontsertide piletid iseäranis soodsad. Oktoobris jõuavad eelmüüki ka festivali «Jõulujazz» Viljandi kontsertide piletid. 25. novembrist kuni 13. detsembrini toimuva festivali seekordne peaesineja on vokaalansambel TAKE 6, kes koos Estonian Voices´iga annab kaks kontserti Nordea kontserdimajas. Viljandisse jõuavad programmist duo Erki Pärnoja ja Anna Põldvee ning improvisatsioonirohke, energiast tulvil USA-Taani-Rootsi kvartett Amok Amor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles