Reuters: hävimisohus kathiawari hobused rändavad läbi India

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indias korraldatakse 700 kilomeetri pikkune rännak läbi riigi haruldastel Kathiawari hobustel, et teavitada üldsust selle tõu väljasuremisohust.

Legendi järgi on kathiawari hobuste eellasteks 14. sajandil laevahuku üle elanud ning India rannikule ujunud araabia hobused, kes kohalike ponidega segunedes muutusidki uueks hobusetõuks, vahendas Reuters.

Legendi tegelikkusele vastavust on tänapäeval võimatu hinnata, küll on aga kindlalt üle kogu India subkontinendi kathiawari hobused tuntud oma jõu ning vastupidavuse poolest, neid peetakse tugevaimateks hobusteks maailmas.

Tänapäeval ähvardab hobusetõugu aga väljasuremine, mistõttu ühe hobusekarja omanik otsustas korraldada 700 kilomeetrise rännaku läbi Põhja-India, et hobuste probleemist inimesi teavitada ning samas demonstreerida loomatõu vastupidavust.

Ratsanikel on 17 hobusel plaanis läbida kuni 50 kilomeetrit päevas ning nad loodavad oma teoga ka Guinnessi rekordite raamatusse pääseda. Peamiselt tahavad nad siiski, et maailm märkaks selle kauni ja vastupidava hobusetõu säilitamisvajadust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles