Legendaarne muusik lahkus taevasesse bigbändi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trompet.
Trompet. Foto: Internet

Lahkus Eesti muusikutele väga oluline inimene, Hannu Sopanen, Imatra Big Band festivali üks looja ja kunstiline juht, kes sadu meie muusikuid on festivalile kutsunud ja andnud võimaluse koolitustest osa saada.

Ärasaatmine toimub 24. septembril Imatra Tainiokoske kirikus.

Director Musices aunimetuse saanut tuntakse kui dirigenti, heliloojat, trompetisti, pedagoogi ja kandlemängijat. Sügava jälje Imatra ja ka kogu Soome muusikaellu jättis Hannu Sopanen Imatra Big Band festivali ühe asutajaliikmena, olles ka kauaaegne programmijuht. Festivaliga samal ajal toimunud suvekursuste kunstilise juhina kutsus ta sageli eesti muusikuid end täiendama. Imatra festivalil on esinenud Eestist BB koorekiht.

Puhka rahus, armas sõber. Taevaste Teede Big Band saab endale uue dirigendi.

Alloleval lingil võib kuulata, kuidas Sopanen esitab koos Imatra Big Bandiga Frank Sinatra esituses populaarseks saanud lugu «My Way» (autorid Claude François ja Jacques Revaux)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles