Pomerants: Hansot ei kutsutud koosolekule, kuna ta pole mereteadlane

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Marko Pomerants.
Keskkonnaminister Marko Pomerants. Foto: Mihkel Maripuu

Keskkonnaminister Marko Pomerants teatas vastuseks Väikese väina tammi initsiatiivgrupi eestvedaja Heiki Hanso kriitikale, et teda ei kutsutud tammi avade rajamist käsitlenud koosolekule, kuna seal osalesid ainult mereteadlased.

«Heiki Hanso on kurb, et ei teda ega kohalike omavalitsuste esindajaid keskkonnaministri poolt korraldatud koosolekule ei kutsutud. Põhjus selleks on väga lihtne. Palusin Eesti Teaduste Akadeemia presidendil Tarmo Soomerel kokku panna mereteadlaste tiimi, kes asjast võiksid arusaama omada. Ma ei taha öelda sellega, et neid inimesi rohkem poleks, aga fakt on see, et hr. Hanso pole mereteadlane,» kirjutas Pomerants sotsiaalmeedias.

Keskkonnaminister märkis, et tegi riigikogu keskkonnakomisjoni sügisesel avaistungil komisjoni esimehele Rainer Vakrale ettepaneku need samad teadlased komisjoni kutsuda ja oma arusaamadest ülevaade anda.

«Kuna Rainer Vakra on meistersportlane kaasamises, siis eeldan, et kodanikuaktivistid, kohalike omavalitsuste esindajad ja ka hr. Hanso sellele koosolekule kutsutakse, kui see peaks toimuma. Niipalju Rakvere mehe osavõtlikkusest Väinatammi asjus,» märkis Pomarants.

Pomerantsi palvel Muhumaad ja Saaremaad ühendava Väikese väina tammi avamist arutanud Eesti mereteadlased leidsid, et tamm on sealse merevee kvaliteedile mõjunud hoopis positiivselt ja tammi avade rajamine ei ole otstarbekas.

Heiki Hanso / Foto:
Heiki Hanso / Foto: Foto: Liis Treimann

Väikese väina tammi avade initsiatiivgrupi eestvedaja Heiki Hanso avaldas kahetsust, et nii initsiatiivgrupi liikmeid kui ka kohalike omavalitsuste esindajaid pole sellise koosoleku toimumisest teavitatud ega osalema palutud.

«Keskkonnaministeeriumi kodulehelt ei tule ka põhjalikuma otsimise käigus välja koosoleku protokolli ega ka teadusuuringuid, mille põhjal kohalviibijad on oma seisukohad kujundanud. Kuna esitatud väited on vastuolulised seni arvatule, siis soovime kindlasti tutvuda nende teadustöödega, mille põhjal koosolekul osalenud teadlased sellistele julgetele järeldustele jõudsid,» kommenteeris Hanso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles