Folgiklubi alustab uut hooaega Emajõel ja avab ühtlasi Regiöö

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Lepaseree: Kulno Malva (vasakult), Meelika Hainsoo ja Paul Daniel.
Ansambel Lepaseree: Kulno Malva (vasakult), Meelika Hainsoo ja Paul Daniel. Foto: Folgiklubi

Eeloleval neljapäeval alustab Tartu folgiklubi Emajõel Sisevete Saatkonnas oma kuuendat hooaega. Kell 19 algava autoritunni külaline on akordionist ja torupillimees Kulno Malva. Seejärel astub kuulajate ette ansambel Lepaseree koosseisus Meelika Hainsoo (laul, viiul), Paul Daniel (kitarr) ja Kulno Malva (akordion).

Folgiklubi pakub tartlastele ka sellele hooajal võimalust kohtuda eesti pärimusmuusika ja autorilaulu oluliste tegijatega. Mitmeid külalisi avalikkus teab juba kauem, aga külla on kutsutud ka selliseid muusikud, kes on alles loometee alguses.

Iga kuu neljandal neljapäeval

Folgiklubi õhtute helijäädvustusi on võimalik kuulata Klassikaraadio saatesarjas «Folgialbum». Külalistega vestleb Ants Johanson.

Klubiõhtud on iga kuu neljandal neljapäeval: 22. september, 27. oktoober, 24. november, 22. detsember, 26. jaanuar, 23. veebruar, 23. märts, 27. aprill ja 25. mai. Folgiklubi hooaja avaõhtu eeloleval neljapäeval juhatab ühtlasi sisse 23. ja 24. septembril toimuva festivali Regiöö.

Festival Regiöö tõstab esile ilu

Tänavuse Regiöö festivali juhtmõte «Ilu (on) ümberringi» on Tartumaa rahvakultuuri keskseltsi teatel ajendatud aegadetagusest ja tänapäevani püsinud tundeilmast, kus ilu on kultuuriti ja regiooniti erineval moel nähtud ja loodud. 23. ja 24. septembril 15. korda toimuva Regiöö eesmärk on neid emotsioone vahendada laulu, muusika ja tantsuga.

Suurte muusikapidude kõrval on Regiöö korraldajate teatel pigem intiimne, võimaldades kuulajatel keskenduda esituste nüanssidele. Ka seekord on festivali pealik, Tartumaa rahvakultuuri keskseltsi juhatuse esimees Toivo Sõmer seadnud fookusesse eelkõige Läänemere rahvaste, aga kaugemategi kultuuride varasemad kihistused.

Osalejaid tuleb kodumaalt ja raja tagantki: Psalmodie (Taani/Norra), Triskele, duo Kuukuu, seto meesansambel Ütsiotsõ, Tartu parmupilliaktiiv, Ruslan Trochynskyi ja Paul Neitsov, Sinimaniseele, noorteansamblid Taevastiib, Kaval Käsi, Melon, Poistebande ja Maatasa.

Regiöö kontserdid ja ühismusitseerimised on Jaani kirikus ja Vilde lokaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles