Mart Helmel on 21 toetusallkirja koos

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Sander Ilvest

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) presidendikandidaat Mart Helme esitab vabariigi valimiskomisjonile 21 valimiskogu liikme toetusallkirja.

Presidendikandidaadi ülesseadmise õigus on vähemalt 21 valimiskogu liikmel.

Helme sõnul on kohtumistel omavalitsusjuhtide ja valijameestega saanud kinnitust, et toetus tema kandidatuurile on suurem, kui avalikult julgetakse repressioonide hirmus välja öelda.

«Paljud valijamehed ei taha kohapealse koalitsiooniga, kellega iga päev asju aetakse, raksu minna. Ent ärgem unustagem, et valimiskogus on hääletus salajane. Seal on oodata üllatusi, mida võimuerakonnad ei oota,» ütles Helme.

«Valijamehed on öelnud, et toetavad mind põhjusel, et see murraks Eestit tabanud stagnatsiooni ja annaks Eestile uue hingamise ja kursi.»

Helme on veendunud, et tõeline rahva president saab olla ainult isik, kes on ühiskonda lõhestavates küsimustes rahva enamusega samal poolel ning arvestab ühiskonnas valitsevate väärtuste ja meeleoludega.

EKRE juhatuse liige Martin Helme ütles kaks nädalat tagasi, et EKRE kavatseb Mart Helme ülesseadmiseks valimiskogus koguda rohkem kui 21 allkirja, kuid täpset arvu ta siis veel ei öelnud.

Valimiskomisjon hakkab presidendikandidaate registreerima täna, 20. septembril. Presidendi valimiskogu koguneb 24. septembril Estonia kontserdisaalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles