Filipiinide narkosõjas tapeti briti paruni tütar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Briti paruni Lord Moynihani tütar tapeti Filipiinidel, kus valitsuse käsul on käimas verine sõda narkootikumide vastu, teatas eile politsei.

45-aastase Maria Aurora Moynihani lasid maha seni teadmata isikud, kes jätsid naise surnukeha vedelema Manila tänava äärde 10. septembril, märkisid ametivõimud.

FOTO: AFP/Scanpix
FOTO: AFP/Scanpix Foto: HO/AFP

Tapjad jätsid laiba juurde ka papist sildi, kus süüdistasid Moynihani selles, et ta tõukab kuulsusi narkootikume kasutama, ütles AFP-le juhtivuurija Tito Jay.«Pealtnägijad kuulsid mitut lasku ja nägid siis masinat lahkumas. Auto registrinumbrit nad ei näinud,» lausus Cuden.

Siiani ei ole kedagi arreteeritud, uurimine kestab, lisas ta.

2013. aasta veebruaris Manila äärelinnas toimunud reidide käigus leiti Moynihani omandusest uimasteid ja talle määrati kautsjon.

Alates praeguse Filipiinide presidendi Rodrigo Duterte ametisse astumisest 30. juunil on riigis tapetud ligikaudu 3000 inimest. President on võtnud eesmärgiks täita oma kampaanialubadus tappa 100 000 kurjategijat ja lõpetada Filipiinide muutumine narkoriigiks.

Kolmandik tapetutest on hukkunud politsei käe läbi, ülejäänute puhul on käimas uurimine.

Briti ja Filipiinide topeltkodakondsusega narkosõja ohver oli Leedsi paruni Moynihani tütar, kes pidas Manilas bordellide võrgustikku ja suri 1991. aastal.

Anthony Patrick Andrew Cairnes Berkeley Moynihan põgenes Filipiinidele 60ndate lõpus, kui Suurbritannias oli talle esitatud pettuse süüdistus.

Suurbritannia saatkond Manilas ütles AFP-le, et väljastavad teate naise mõrvamise kohta hiljem.

Ohvri õde, filminäitleja Maritoni Fernandez teatas möödunud nädalal ABS-CBNi kaudu, et perekond on juhtunust sügavalt šokeeritud ja palub rahus leinamiseks privaatsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles