Sotside valijamehed ei koondu ühe nime taha

Anneli Ammas
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil 2001. aastal presidendi valinud valijamehed Estonia teatris.
Pildil 2001. aastal presidendi valinud valijamehed Estonia teatris. Foto: Peeter Langovits

Postimehe valijameeste küsitluse põhjal on maakondadest Estoniasse tulevate sotsidest valijameeste seas esimese või teise eelistusena tõesti enim nimetatud Marina Kaljuranda, aga pooled eelistavad teisi kandidaate.

Ainuke, kes sotsidelt hääli ei saa, on Mart Helme.

Sotsidest valijameeste seas on suhteliselt rohkem naispresidendi eelistajaid ja korduvalt nimetati ka Mailis Repsi nii valikuna Kaljuranna kõrval kui ka üldse esimese valikuna.

Sotside seas on valijamehi, kes on valmis hääletama vaid Siim Kallase poolt ja on ka neid, kes Kallase igal juhul välistavad. Korduvalt kõlas nende suust erinevas järjestuses valikuna kolm nime – Reps, Kaljurand, Jõks.

Aga ilmselgelt oleksid sotsidest valijamehed kõige suurema heameelega näinud Eiki Nestorit kandideerimas ning presidendiks saamas. Oli neid, kes ütlesid, et ootavad erakonna nn käsulaudu ja oli neid, kes ütlesid, et arvestavad eelkõige oma valla või linna volikogu soovitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles