Naine, kes muudab võõrad omadeks (1)

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulaspäeva raames toimus jalgpalli sõpruskohtumine Tartu linnavalitsuse (neoonvestides) ja Vao varjupaigataotlejate majutuskeskuse meeskondade vahel. Kohtumine lõppes 2:2 viigiga.
Pagulaspäeva raames toimus jalgpalli sõpruskohtumine Tartu linnavalitsuse (neoonvestides) ja Vao varjupaigataotlejate majutuskeskuse meeskondade vahel. Kohtumine lõppes 2:2 viigiga. Foto: Margus Ansu

Pikka aega täiskasvanuid koolitanud Amino Põldaru leiab, et pagulaste lõimimisel tuleks alustada nende enda juurteni suunamisest – ainult nii suudavad nad ka teisi inimesi väärtustada.

Amino Põldaru (55) sai üsna varakult aru, et tema kutsumuseks on õpetamine. Kõigepealt oli ta lasteaiakasvataja, seejärel põhikooli klassiõpetaja, siis ühiskonna- ja ajalooõpetaja. Täiskasvanute koolitamisega alustas ajaloo õpetamise kõrvalt ning juba järgmisel päeval pärast magistritöö kaitsmist sai temast Tallinna ülikooli, pisut hiljem Rakvere kolledži ja Tartu ülikooli Narva kolledži õppejõud. Viimased viis-kuus aastat on Põldaru usinalt tegelenud ka töötute koolitamisega. «Minu ahhaa-elamuseks on otsida üles iga inimese ime,» sõnastab kogenud pedagoog oma kreedo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles