Tarankovi rivaal: uuel juhil peab olema autoriteeti välismaal (12)

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingušš Ahmed
Ingušš Ahmed Foto: Äripäev/ erakogu

Ingušš Ahmedi peetakse meheks, kes esindab Eesti organiseeritud kuritegevuses osa, mis jääb väljapoole nn ühiskassa otsustusõigust.

Ahmedi sõnaõigus siinsetes allilmaasjades olevat selgelt suurem, kui välja paistab. Tema autoriteet põhinevat rahvusvahelisel kuritegevusel. Täpsemalt tšetšeeni päritolu inimestel rajaneval võrgustikul, mis ulatub Läänemere põhjaosast Musta mereni.

Üheksakümnendate aastate lõpus Eestis lühiajaliselt majoneesitehase omanikuvaidlusega seoses väljapressimises süüdi mõistetud ja reaalselt vangi pandud Ahmed on hoidnud kümmekond aastat avalikkuse ees madalat profiili.

Allilma senise ristiisa Nikolai Tarankovi tapmisele nädal tagasi järgnes küsimus, kes võiks üle võtta Tarankovist vabanenud trooni ja kas see võib olla Ahmed. Eesti Päevaleht nimetas teda otsesõnu Tarankovi surmast kõige suuremaks kasusaajaks.

Seetõttu otsis Postimees kurikuulsa Ahmedi üles ja esitas talle Tarankovi  surmaga seoses kuus küsimust. Ta ei ole kunagi Eesti ajakirjanduses varem intervjuud andnud.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles