Usin perearstiabi suurendab arstide töökoormust (3)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukalt doktoritöö kaitsnud Eero Merelind ütleb, et suure töökoormusega Eestis perearstil on heal juhul abiks üks õde, kuid Inglismaal kuulub perearsti meeskonda kümme inimest.
Edukalt doktoritöö kaitsnud Eero Merelind ütleb, et suure töökoormusega Eestis perearstil on heal juhul abiks üks õde, kuid Inglismaal kuulub perearsti meeskonda kümme inimest. Foto: Eero Vabamägi

Kui seni on arvatud, et tänu hästi töötavatele perearstidele eriarstiabi koormus väheneks, siis perearst Eero Merilinnu hiljutisest doktoritööst selgub, et tegelikult on asi hoopis vastupidi.

«Kui läheme patsiendina arsti juurde, siis ühelt poolt tahaksime, et see oleks kvaliteetne perearstikeskus. Teiselt poolt on ka riik huvitatud, et raha, mis läheb tervishoidu, kasutataks optimaalselt,» selgitas perearst Eero Merilind.

Hiljuti kaitstud doktoritöös analüüsis ta perearstide kvaliteedisüsteemi (PKS) mõju eri- ja perearsti töökoormusele. Perearsti kvaliteedisüsteemiga liitumine on vabatahtlik ja see peaks aitama perearstidel haigusi vara avastada ja nende süvenemist õigel ajal ära hoida.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles