Fotod: Järvamaal hävis tules vana mõisahoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaal Väätsa vallas Piiumetsa külas põles öösel lahtise leegiga kahekorruseline vana mõisahoone, tulekahju sai arvatavasti alguse süütamisest. Hetkel tegelevad päästjad veel järelkustutustöödega.

Öösel kell 1.26 teatati häirekeskusele tulekahjust Piiumetsa külas, kus teataja sõnul põles mahajäetud mõisahoone. Teatamise hetkel olid leegid hoone akendest väljas. Päästjate saabudes põles mahajäetud mõisahoone juba täisleegiga ning mõni hetk hiljem kukkus katus sisse.

Koheselt alustati kustutustöödega ning takistati tulelevikut lähedalasuvatele hoonetele. Kell 3.10 saadi tulekahjule piir peale ning jätkati võimalike tulekollete likvideerimist.

Hoone puidust teine korrus hävis tules täielikult, alles jäid vaid esimese korruse kivist seinad. Mõisahoone seisis juba aastaid tühjana ja elektrit seal sees ei olnud. Seega sai tulekahju arvatavasti alguse süütamisest. Väätsa vallavanem Lauri Läänemets kinnitas, et maja ei olnud muinsuskaitse all. 

Sündmusele reageerisid Paide, Türi päästekomandod ning Oisu, Väätsa ja  Vahastu vabatahtlikud päästjad. Hetkel on päästjad veel sündmuskohal ja tegelevad järelkustutustöödega.

Ükski inimene põlengus vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles