Vene üksused Leningradi oblastis said kaks uut S-400 Triumfi komplekti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
S-400 Triumf paraadi ajal Punasel väljakul.
S-400 Triumf paraadi ajal Punasel väljakul. Foto: Marina Lystseva/Marina Lystseva/TASS

Vene Lääne sõjaväeringkonna üksustele Leningradi oblastis tarniti kaks uusima õhutõrje raketisüsteemi S-400 Triumf komplekti, teatas kolmapäeval ringkonna pressiteenistus.

"Kaks uusima S-400 Triumf õhutõrje raketisüsteemi komplekti on jõudnud Leningradi oblastis asuvate Lääne sõjaväeringkonna õhujõudude ja õhutõrjevägede kasutusse," lausus ringkonna pressiteenistuse juht polkovnik Igor Muginov Interfaxile.

Tema sõnul valmistuvad väed operatiivvalmisoleku õppuseks Astrahani oblasti Ašuluki polügoonil.

"Nad tulistavad rakette madalal lendavate, kõrgel asuvate, manööverdavate ja ballistiliste sihtmärkide pihta. S-400 Triumf kasutavad üksused harjutavad lahingpositsioonide varjamist, sooritavad koos varustusega kilomeetrite pikkusi rännakuid ning korraldavad laskmisharjutusi liikuvatelt ja statsionaarsetelt positsioonidelt ööpäeva eri aegadel," lausus Muginov.

Pressitöötaja sõnul simuleerivad õhusihtmärke 50-10 000 meetri kõrgusel lendavad hävitajad ja tiibraketid. "Operatiivvalmisoleku õppuse järel antakse süsteemile lahingülesanne kaitsta Vene loodeosa õhupiire."

Venemaa on paigutanud S-400 Triumfe ka Süüriasse Hmeimimi õhuväebaasi kaitseks.

Venemaa õhutõrje raketisüsteemi paigutamisest Soome piiri lähedale kirjutas kolmapäeval ka põhjanaabrite meedia.

Muginovi sõnul on pärast õppusi raketisüsteemi eesmärgiks olla sellises valmisolekus, et sellega saaks kaitsta Venemaa õhuruumi riigi loodepiiril, edastas uudisteagentuur STT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles