Ühendriikides sai meeleavaldusel surma inimene (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlotte´is muutus meeleavaldus taas vägivaldseks.
Charlotte´is muutus meeleavaldus taas vägivaldseks. Foto: NICHOLAS KAMM/AFP

Põhja-Carolina osariigis asuvas Charlotte'i linnas jätkusid kolmapäeval teist ööd järjest rahvarahutused seoses mustanahalise Keith Lamont Scotti tulistamisega, surma sai vähemalt üks inimene, teatasid meediakanalid.

Viimastel andmetel sai üks protestijatest kuulitabamuse, millesse suri. Politsei kinnitusel nemad tulirelvi ei kasutanud.

Uudisteagentuuri AFP ajakirjanike sõnul kasutas politsei pisargaasi, et ohjeldada neid kesklinnahotelli ees ähvardavat rahvahulka. Üks mees kukkus vastasseisu ajal ja jättis kõnniteele vereloigu. Pealtnägijate sõnul viis politsei vigasaanu hotelli, kus talle anti esmaabi.

Mõned meeleavaldajatest lõhkusid aknaid, loopisid politseiametnikke valimatute esemetega ja ronisid tänavale pargitud autodele.

"Ei õiglust! Ei rahu!" karjusid protestijad muu hulgas.

Charlotte'i linnavõimud manitsesid varem päeval protestijaid rahu säilitama, sest eelmisel õhtul sai politseitulistamisest ajendatud rahutustes viga 16 korravalvurit ja mitu demonstranti.

Politsei ja protestiks 43-aastase Scotti mahalaskmise vastu tänavatele tulnud meeleavaldajate kokkupõrked on järjekordsed politseivägivallast põhjustatud rahutused Ühendriikides.

Tulistamine leidis aset teisipäeva õhtul ühe Charlotte'i elamukompleksi parklas, kuhu politsei saabus arvatavat tagaotsitavat kinni võtma. Politseinike kinnitusel oli parklas viibinud Scottil tulirelv, mida ta keeldus loovutamast. Scotti lähedaste andmetel olevat mehel käes olnud raamat.

"Me ei leidnud raamatut, kuid leidsime tulirelva," tõdes politseiülem Kerr Putney.

Kuulutati välja eriolukord

USA Põhja-Carolina osariigi kuberner kuulutas välja eriolukorra pärast Charlotte'i linnas teist päeva toimunud rahutusi. «Kuulutasin välja eriolukorra ning alustasin menetlust rahvuskaardi ja maanteepolitsei kaasamiseks kohalikku korravalvesse,» ütles kuberner Pat McCrory Twitteris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles