Jultunud vargus nörritab Võnnu päästjaid (1)

Risto Mets
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võnnu vabatahtliku päästeseltsi juhatuse liige Marek Saarepera näitab päästeauto tühjaks tehtud kappe. Majja siseneti ilmselt tema selja taha jääva akna kaudu.
Võnnu vabatahtliku päästeseltsi juhatuse liige Marek Saarepera näitab päästeauto tühjaks tehtud kappe. Majja siseneti ilmselt tema selja taha jääva akna kaudu. Foto: Margus Ansu

Küünilisemat tegu, kui varastada päästjate varustust, on raske isegi ette kujutada. Võnnus paraku nii juhtus. Küllap karmavõlg neid nahhaale veel nuhtleb, usub kohalik rahvas.

«Nagu sisse läksin, sain kohe aru, et midagi on valesti,» meenutas teisipäeva hommikut Võnnu vabatahtliku päästeseltsi juhatuse liige Marek Saarepera. Kõigi päästeautode külgmised kapid olid pärani lahti, osa päästetehnikast vedeles põrandal justkui oodates äraviimist.

Vargaid on olnud vähemalt kaks, sest kaalukat hüdropumpa ja generaatorit üksinda naljalt majast välja ei tassi, usuvad päästjad ise. Seevastu kasutatud mootorsae ja uhiuue survepesuri näppamine neile ilmselt probleeme ei valmistanud. Hüdrauliliste päästevahendite äraviimine teeb vabatahtlikud lausa nõutuks. «Need on spetsiifilised tööriistad. Kuhu saaks neid müüa?» arutles Saarepera.

Sedasorti õlisurvel töötavaid lõikeriistu kasutavad päästjad näiteks selleks, et saada liiklusõnnetusse sattunud autost võimalikult kiiresti kätte kannatanud ja anda nad kiirabi hoole alla.

Politseile avalduse tegemiseks lõi ta kahju kokku ja sai tulemuseks 4118 eurot ning 79 senti. Just nii palju peaksid vabatahtlikud kulutama, et taastada senine päästevõimekus.

Aknaraami välisküljel täpselt teisel pool sulgurit asub kangijälg. Ilmselt murtigi majja sisse just sealtkaudu.

Noos viidi minema läbi kõrvalasuva lasteaia hoovi, kusjuures krundi koolipoolses servas murti aed maha, et saaks sealt käruga üle sõita. Koolimaja võimla taga laoti varastatu ilmselt autosse, kaubikusse või järelkärusse. See käru, millega lasteaia hoovist läbi sõideti, jäi põõsa alla maha.

Kui keegi märkab kusagil või kellelegi pakutakse müüa kirjeldatud ja piltidel kujutatud esemeid, palutakse sellest teavitada politseid või Võnnu vabatahtlikku päästeseltsi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles