Ülivõimas Pärnu naiskond tuli taas Eesti meistriks, Flora kindlustas hõbemedalid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu JK naised, kes tulid taas Eesti meistriteks.
Pärnu JK naised, kes tulid taas Eesti meistriteks. Foto: Ardi Truija

Naiste jalgpalli meistriliigas peeti kolmapäeval 18. mänguvoor, mis tõi seitsmenda järjestikuse meistritiitli Pärnu JK naiskonnale. Suure võidu teenis FC Flora, kolm punkti said tabelisse kirja veel Tartu SK 10 ja Noortekoondis. Kui esimesed kaks kohta on kindlalt ära jagatud, sõltuvad teised kohad veel kahe viimase vooru tulemustest.

Enne vooru oli Pärnul tiitli võitmiseks vaja mängust Tallinna Kaleviga ühte punkti. Pärnu sai selle ülesandega rohkem kui hästi hakkama ning sai tabelisse kirja järjekordsed võidupunktid, alistades Kalevi 5:0. Margarita Matjuhhova viis pärnulannad juba kohtumise 2. minutil juhtima, 18. minutil lisas ta oma teise värava. Poolajapausile mindi Pärnu 3:0 juhtimisel, kui 29. minutil oli resultatiivne Anastasija-Grazyna Shcherbachenia. Teise poolaja alguses sai oma värava kirja ka Anastassia Morkovkina, kes oli varasemalt andnud kaks resultatiivset söötu Matjuhhova väravatele. 87. minutil vormistas mängu lõppseisu 17-aastane Laada Tereštšenkova. Senimaani on Pärnu läbinud hooaja kaotusteta ning väravatevahe on 119:2.

Hõbemedalid kindlustanud Tallinna FC Flora sai linnaderbis kirja suure võidu FC Levadia üle. Kui varasemad omavahelised kohtumised on kulgenud tasavägiselt ja lõppenud Flora nappide võitudega, siis sel korral olid võidunumbrid suured - 7:1. Kahel korral olid täpsed nii Eneli Vals kui Lisette Tammik. Ühe tabamuse said kirja veel Katrin Loo, Sandra Paulberg ja Getter Saar. Levadia auvärava autoriks oli mängu lõpu eel Aljona Sasova. Levadial on tabelis jätkuvalt kirjas 28 punkti, mis hoiab neid kolmandal kohal, olles viie punktiga Tallinna Kalevi ees. Kalevil on veel teoreetiline võimalus kolmandale kohale tõusta, kuid selleks on vaja võita kaks järelejäänud kohtumist ning loota, et Levadia kaotab mõlemad mängud.

Kohtadele 5.-8. peetaval turniiril sepistas väikestviisi üllatuse Noortekoondis, kes teenis tabelisse esimesed võidupunktid, olles Tartus üle JK Tammekast 1:0. Avapoolaeg lõppes väravateta, kuid teisel poolajal suutis Noortekoondis oma võimaluse ära kasutada, kui 76. minutil oli täpne Ave-Lii Laas. Tänu sellele võidule on Noortekoondisel nüüd tabelis viis punkti, kuid endiselt asutakse kaheksandal positsioonil. Vahe koht eespool oleva Nõmme Kaljuga on neli punkti. Tammeka on kogunud 25 punkti ja hoiab sellega viiendat kohta. Viie punktiga jääb Tammekast maha Tartu SK 10, kellel on veel teoreetiline võimalus linnarivaalid kinni püüda. Samuti on võimalus Noortekoondisel tõusta koht ülespoole.

SK 10 Premium alistas koduväljakul 3:0 Nõmme Kalju naiskonna. Esimese 45 minuti jooksul väravaid ei nähtud, Teise poolaja alguses viis Geili Rehkli SK 10 juhtima. 71. minutil suurendas eduseisu Samanta Uueda. Mängu lõpuminutitel vormistas lõppseisu Lika Panova. SK 10 on 18 mänguga kogunud 20 punkti ja asub kuuendal kohal, Kalju on seitsmendal positsioonil 9 punktiga.

Naiste Meistriliiga järgmine voor leiab aset kolmapäeval, 28. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles