Ülikool sai suvila eest viis miljonit krooni

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruno Sauli suvilana tuntud maja ehitati 1980. aastate alguses ENSV ministrite nõukogu tellimusel.
Bruno Sauli suvilana tuntud maja ehitati 1980. aastate alguses ENSV ministrite nõukogu tellimusel. Foto: Erakogu

Tartu Ülikool müüs eelmisel nädalal 322 000 euroga maha Pühajärve kaldal asuva puhkemaja, mis on rahva hulgas tuntud kunagise ENSV valitsusjuhi Bruno Sauli suvilana.


Kinnisvaramaakler Ülle Vissari sõnul sõlmiti müügitehing eelmisel kolmapäeval. «Huvilisi oli kümmekond, neist neli olid tõsisemad,» ütles Vissar. Kõrgeima pakkumise tegi A&K Holding OÜ. Kuna kinnistu asub Otepää looduspargi alal, võib riik kasutada kahe kuu jooksul ostueesõigust.

Ülikooli kantsleri Andres Liinati sõnul oli puhkekeskuse müügihinnaks kehtestatud vähemalt 320 000 eurot. «Maakleri abiga õnnestus 2000 eurot juurde saada ja maja müüdi 322 000 euroga,» lausus ta.

Ülikooli kinnisvaraosakonna arvestustalituse juhataja Erki Tamme teatel läks tegelikult müüki kaks kinnistut, mis asusid üksteise kõrval. «Suurem oli 7012 ruutmeetrit ja sellel asus ka puhkemaja. Väiksem oli 2400 ruutu ja seal asus kaev,» selgitas Tamm.

Kantsleri hinnangul oli maja rahuldavas seisukorras. «Ma pole spetsialist seda hindama, aga ta on ikkagi oma ajastu laps. Maja on 1980-ndatel ehitatud ja ega sealt väga head kvaliteeti välja ei pigista,» lausus Liinat, kelle sõnul pidas ülikool majas koosolekuid ja seminare. Hoones on ka ööbimisvõimalus.

Pühajärve residentsiks kutsutav maja ehitati 1980. aastate alguses ENSV ministrite nõukogu tellimusel. Ülikool pani residentsi kinnisvarabüroo kaudu müüki mullu novembris, sest maja ei kasutatud piisavalt palju ja selle ülalpidamine tähendas lisakulusid.

«Ega vara müük pole meie eesmärk. Me peame seda tegema, et finantseerida meie põhitegevust,» lausus Liinat ning lisas, et Pühajärve residentsi kulud olid suuremad kui selle väljarentimisest saadud tulu. Maja tuleb uuele omanikule vabastada 28. veebruariks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles