Viis nõuannet, kuidas muuta reeded produktiivsemaks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedeks on tööind juba raugenud.
Reedeks on tööind juba raugenud. Foto: Panther Media/Scanpix

Inimesed alustavad ikka uut päeva, nädalat või projekti suurema innuga kui lõpusirgele jõudes. Nii on paratamatu, et esmaspäevast reedeni töötades on tegutsemisvalmidus lõpuks kahanenud ja peas keerlevad mõtted nädalavahetusest.

CV keskus annab nõu, mida saaksid teha, et reeded ei mööduks ainuüksi pingsalt kellaosutit jälgides, sotsiaalmeedias kulgedes või rahutult e-maili klõpsates, vaid hoopistükis pakataksid produktiivsusest.

Võta reedet kui väljakutset

Kui suhtud reedesse kui nädala kõige kehvemasse tööpäeva (millele ei jää palju alla ka esmaspäev), sest looduses jalutamise või televiisori ees lesimise asemel pead kontoris aega veetma, siis proovi end ümber häälestada. Võta reedet kui väljakutset, kus avaneb võimalus viimased tööülesanded nimekirjast maha tõmmata ning rahulikult nädalavahetusele vastu minna. Kui suudad mõelda vaid kontorist ärasaamisele, siis tasuks ehk kaaluda, miks teed just seda tööd ning kas oled ikka õigel karjääriteel ja ametikohal.

Alusta varakult

Selle asemel, et unisena viimasel hetkel kontori uksest sisse joosta, ärka kasvõi 15 minutit tavapärasest varem ja võta endale aega rahulikult virgumiseks. Selleks ajaks, kui jõuad kontorisse, on suurem väsimus taandumas ning tass kohvi või teed annab viimase tõuke tegudele asumiseks.

Ole mänguline

Oled ehk kunagi olnud mõnest arvutimängust või raamatust nii haaratud, et ei tahtnud seda kinni panna? Proovi samamoodi suhtuda ka töösse – võta seda kui mängu, kus ülesannete kiire ja korrektne täitmine annab meelerahu ja hea tunde eelseisvaks nädalavahetuseks.

Kasuta võimalust

Tavaliselt on reedel vähem vastamist vajavaid kirju, vähem infot, mida läbi töötada ning ka töökaaslastel vähem indu sind küsimuste ja tegevustega segada. Pööra see enda kasuks ja keskendu ülesannetele, mis ajapuuduse tõttu nädala sees tegemata on jäänud.

Tõmba nädalale joon alla

Soovitame jätta reedesesse päeva ülesandeid, mis võivad olla ajakulukad, ent nõuavad vähem keskendumist ja pingsat mõtlemist. Selle asemel, et proovida reedel meeleheitlikult tegeleda palju ressurssi nõudvate ülesannetega, sorteeri hoopis oma postkasti, koosta uue nädala tarbeks nimekirju, lepi kokku kohtumisi (selle asemel, et neid reedesel päeval teha) ning analüüsi lõppevat nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles