Kahvliahvikesed kutsuvad osalema ägedas gerilja-aktsioonis!

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Liivak
Merle Liivak Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Juba homme, 24. septembril, Eesti Loodusmuuseumis seenenäituse raames aset leidev Kahvliahvi kokakool pakub lisaks kokkamistundidele võimalust osaleda ka lõbusas gerilja-aktsioonis. «Murrame välja!»-nimelist häppeningi juhendavad LasnaViljamägi projektiga tuntust kogunud EKA sisearhitektuuri tudengid Andrea Tamm ja Ann Press.

Aktsiooni käigus saavad väikesed ja suured osalejad endale seene, millest meisterdatakse Seene-Mikud ja Seene-Mannid. Seejärel aidatakse linnarahvale sõnumite viimiseks seentel Loodusmuuseumist välja murda. «Kahvliahvikestes on olnud alati pisut anarhistlikku joont,» räägib kokakooli eestvedaja Merle Liivak. «Lõbusa gerilja-aktsiooniga levitame sõnumit: linnalaps vajab rohkem metsikut, liigselt korrastamata ruumi, kus vabalt joosta, karata, ronida ja looduse imesid avastada.»

«Meil on oluline kastist välja murda, vahel iseenda ehitatud kastist,» kommenteerib Andrea Tamm. «Tahame vabastada linnainimesi kammitsatest, lubada lapsed õue, lasta loodus ja koos sellega ka täiskasvanud inimese mõttemall veidi vabamaks.»

Lisaks asuvad Kahvliahvi kokakoolis hoogsalt tunde andma ETV peatselt ekraanile jõudva telesaate «Eesti parim koolikokk» saatejuhid Kaidor Kahar ja Eero Reinu, kohviku Klaus peakokk Toomas Lääts ning Sänna Leiutajate Külakooli lapsed. Kokkama ja kokkamist uudistama on oodatud lapsed, kes oskavad nuga käes hoida ning nende pereliikmed.

Päevakava, registreerimisinfo ja jooksvat teavet leiab Kahvliahvi kokakooli Facebooki-lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles