See ei ole lugu amfiibinimesest

, kultuuriblogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui esimest romaani «Läbikäidavad toad» kirjutades inspireeris Katrin Johansoni omaenda suguvõsa lugu, siis hiljuti ilmunud teise romaani «Atlantis abajas» puhul sai ta ainest oma õpetajatööst.
Kui esimest romaani «Läbikäidavad toad» kirjutades inspireeris Katrin Johansoni omaenda suguvõsa lugu, siis hiljuti ilmunud teise romaani «Atlantis abajas» puhul sai ta ainest oma õpetajatööst. Foto: Hanna Johanson

«Atlantis abajas» on kergesti loetav psühholoogiline romaan, mille tegevus leiab aset muude paikade kõrval ka Viljandis.

Katrin Johansoni nimi on Sakala lugejatele ilmselt päris tuttav, sest ta on töötanud Viljandis ajakirjanikuna ja tema artiklitest käis läbi hea hulk kohalikke elanikke. Kui tema eelmisel aastal ilmunud debüütromaani «Läbikäidavad toad» sündmustikku siduv tegelane ongi noor naisajakirjanik, siis «Atlantis abajas» viib lugejad sissejuhatuseks koolikeskkonda, mis on autorile samuti omast käest tuttav: ta töötab juba pikemat aega õpetajana August Kitzbergi nime kandvas gümnaasiumis Karksi-Nuias.

Kitzberg sai oma teoste loomisel kõvasti inspiratsiooni tõsielulistest seikadest ja sama teed näib käivat Johanson. Uudishimulikel on tema romaane lugedes kindlasti põnev nuputada, kes näiteks võiks olla ühe või teise tegelaskuju prototüüp või mis kujutatust on kunagi ka päriselt sündinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles