Mikser: olen kindel, et IRL suudab leida oma koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liidri Sven Mikseri hinnangul põhineb ajakirjaniku mõte sotside ning Isamaa ja Res Publica Liidu võimalikust ühinemisest kas pealiskaudsel vaatel poliitilistele reaalsustele või sisaldab veidi elutervet irooniat.

«Sotsid on hetkel tõusuteel just tänu oma sotsiaalmajandusliku sõnumi selgusele,» hindas Mikser.

Samuti oli Mikser kindel, et vaatamata IRLi mõningasele ideoloogilisele peataolekule ja eneseotsingutele, suudavad nad leida oma koha Eesti poliitmaastikul rahvuslik-konservatiivse erakonnana.

Ajakirjanik Kalle Muuli ütles pühapäevases raadiosaates «Olukorras riigis», et tema hinnangul võiksid Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ühineda ja moodustada tugeva vasakpoolse partei.

«Pärast Res Publicaga ühinemist on vana konservatiivne ja alalhoidlik Isamaaliit muutunud kõvasti vasakpoolsemaks ja populistlikumaks,» väitis Muuli.

Jaanuari keskel väitis politoloog Rein Toomla, et kõik erakonnad peale IRLi on muutunud eelmiste valimistega võrreldes parempoolsemaks – IRL on jäänud varasemaga samale kohale, kuid tema kõrval seisavad nüüd isegi sotsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles