Presidendikandidaadid seadsid Estonia ümber püsti oma staabid (6)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Presidendikandidaadid Mailis Reps, Marina Kaljurand, Mart Helme ja Allar Jõks on ümber Estonia püsti pannud oma n-ö staabid, kus võõrustatakse ka valijamehi.

Näiteks Mailis Reps on oma toetajaskonnaga Solarise kontserdimaja fuajees, Kaljurand samuti Solarises asuvas Komeedi kohvikus, Jõks on aga reaalkooli aulas ning Helme Estonia kontserdimaja proovisaalis. Siim Kallas kohtub valijameestega Estonias. 

Täna koguneb Estonia kontserdisaali 335 valijameest, et valida presidendiks Siim Kallas, Marina Kaljurand, Mailis Reps, Mart Helme või Allar Jõks. Valimiskogu esimene voor algab kell 12 ja teine kell 16 ning lisaks otseblogile teeb Postimees voorudest ka otseülekande. 

Kuna riigikogu ei suutnud augustis toimunud kolmes hääletusvoorus presidenti valida, usaldati see tähtis ülesanne valimiskogule. Nagu teada, koosneb valimiskogu 101st riigikogu liikmest ning 234st kohaliku omavalitsuse esindajast. Keskmine valijamees on aga 50-aastane meesterahvas.

Automaatselt jõudsid valimiskokku parlamendi kolmanda vooru kandidaadid Mailis Reps ja Siim Kallas. Ülejäänud kolm kandidaati pidid enda taha saama vähemalt 21 valijamehe toetuse. Kui riigikogus Mart Helmet üles ei seatud, siis valijameeste toetus õnnestus tal kokku saada.

Kui viimase aasta jooksul on rahva seas tehtud küsitlused näidanud, et populaarseim kandidaat on Marina Kaljurand, siis Postimees selgitas välja, et populaarseim kandidaat valijameeste hulgas on hoopis Siim Kallas

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles