ÜRO: Aleppos on ligi kaks miljonit inimest veeta (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo
Aleppo Foto: TASS/Scanpix

Süüria suuruselt teises linnas Aleppos jäi täna ligi kaks miljonit elanikku veeta, sest valitsusvägede pommirünnak purustas pumbajaama, mispeale sulgesid mässulised protestiks ka teise.

Linna idaosa mässuliste elurajoone on mitmendat ööd järjest ägedalt pommitatud. Valitsusväed on alustanud Vene õhurünnakute toel ulatuslikku pealetungi linnaosa tagasivallutamiseks.

«Eile öösel purustati ägedates rünnakutes Bab al-Nayrabi pumbajaam, mis varustab veega umbes 250 000 Aleppo idapoolsete osade elanikku,» ütles ÜRO lasteorganisatsioon UNICEF.

«Vägivalla tõttu ei pääse remondimeeskonnad jaama juurde.»

«Kättemaksuks lülitati välja samuti linna idaosas asuv Suleiman al-Halabi pumbajaam ja veeta jäi 1,5 miljonit läänepoolsete linnaosade elanikku,» lisas UNICEF. Lääne-Aleppo on valitsusvägede käes.

UNICEF hoiatas, et veevarustuse katkemine kätkeb endas Ida-Aleppo elanike jaoks tõsist terviseohtu, sest ainsaks alternatiivseks joogiveeallikaks on saastunud veega kaevud. Lääne-Aleppos on kaevud sügavamad ja puhtama veega.

Agentuur lubas laiendada veevedu kogu linnas, kuid rõhutas, et see on ajutine lahendus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles