Martin Helme: esimese vooru üks eesmärk oli Kaljuranna elimineerimine (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme
Martin Helme Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimehe Martin Helme sõnul oli parteil presidendivalimiste esimeses voorus kaks eesmärki: Mart Helme pääsemine teise vooru, mida ei juhtunud, ja Marina Kaljuranna väljajäämine teisest voorust.

«Meil oli esimese vooruga seoses kaks suurt eesmärki,» ütles Martin Helme BNS-ile. «Esiteks, et Mart saaks teise vooru – seda ei saanud –, ja teine eesmärk, et Kaljuranna oht oleks elimineeritud – seda me saime. Oleme sellega väga rahul.»

«Nüüd on meil vaja otsustada, ja selleks me peame läbirääkimisi kõigi teiste fraktsioonidega, mida me teeme teises voorus,» rääkis Helme. «Ma ei saa seda öelda, sest lähme nõu pidama. Kõik valikud on olemas ja lahti. Meil on valik toetada Kallast või Jõksi, valik jätta mõlemad toetuseta ja on ka valik jätta sedelid välja võtmata.»

Laupäeval kell 16 toimub presidendivalimise teine voor esimeses voorus enam hääli saanud Jõksi ja Kallase vahel. 

Kui kumbki neist ei saa teises voorus nõutavat häälteenamust, toimub 14 päeva jooksul erakorraline valimine riigikogus. Valimistoimingud algavad taas riigikogu esimesest hääletusvoorust ning sellele eelnevast kandidaatide ülesseadmisest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles