ÜRO peasekretäri hinnangul võib Aleppo pommitamine olla sõjakuritegu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon. Foto: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon ütles laupäeval, et Aleppo pommitamine Süüria valitsusvägede ja Venemaa poolt võib olla sõjakuritegu.

Tunnistajate kinnitusel on Aleppole visatud eriti võimsaid pomme, mis on hävitanud korraga terveid elumaju kuni keldriteni.

Ban hoiatas, et taoliste pommide kasutamist tsiviilisikute vastu võib liigitada sõjakuriteoks.

Euroopa Liidu välispoliitika juht Federica Mogherini ja ühenduse humanitaarasjade komissar Christos Stylianides ühinesid Bani kriitikaga ja teatasid ühisavalduses, et tsiviilisikute ründamine Aleppos rikub rahvusvahelisi seadusi.

"Aleppos tsiviilisikutele põhjustatavad kannatused on vastuvõetamatud," kirjutati avalduses

Mogherini ja Stylianides kutsusid ühtlasi rahvusvahelist üldsust lisama pingutusi Süüria rahuprotsessi edendamiseks.

Süüria peamine opositsiooniühendus kritiseeris varem päeval rahvusvahelise kogukonna vaikimist ajal, mil Damaskus ja Venemaa panevad Aleppo linnas toime "kuritegu".

Laupäeval hukkus Süüria ja Vene õhurünnakutes ülestõusnute käes olevatele  Aleppo idapoolsetele linnajagudele 32 tsiviilisikut, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles