Austraalia Victoria osariigis on nüüdsest palja istmiku näitamine kuritegu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Austraalia kaugosas asuvas Victoria osariigis ei tohi avalikkuses palja istmikuga olla ja kui nii ollakse, siis on see kuritegu.

Ka varasemalt sai avalikus kohas istmiku paljastamise ees karistada, kuid nüüdsest saab seda teha eriseaduse alusel, edastab BBC.

Uue seaduse esmakordsetele rikkujatele saab määrata kuni kahe kuu pikkuse vangistuse, korduvrikkujad saab saata kuni pooleks aastaks trellide taha.

Uus enesepaljastamist keelav seadus kehtestati seoses sellege, et eristada nudismi seksuaalse ja protestimise eesmärgiga alastusest.

Uues seaduses sätestatakse: «Solvangu ja rünnaku alla saab liigitada sellise käitumise, milles isik paljastab istmiku või genitaalide piirkonna».

Lisaks ei tohi avalikus kohas laulda roppusi sisaldavaid laule või käituda viisil, mis kaaskodanikele on vastuvõetamatu ja nende tundeid riivav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles