St. Peter Line müüb oma Läänemere laevad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Princess Anastasia
Princess Anastasia Foto: SCANPIX

Venemaa kruiisifirma St. Peter Line müüb oma Läänemerel seilavad laevad Princess Anastasia ja Princess Maria Itaalia kruiisifirmale Moby Lines, kirjutab lemarin.fr.

Esialgsete andmete kohaselt viib uus omanik Princess Maria Läänemerelt ära, kuid Princess Anastasia jätkab siin regioonis tavapäraseid kruiise, ütles Tallinna Sadama kommunikatsioonijuht Sirle Arro BNS-ile.

Ta lisas, et kuigi laevad saavad uue omaniku, jätkub Tallinna Sadamale teadaolevalt siin tegevus St. Peter Line kaubamärgi all ja kontoriga Peterburis. Arro andmetel jätkub tavapärane piletite müük ja tavakliendile muutuse endaga midagi olulist kaasa ei tohiks tuua.

St. Peter Line tehingut enne septembri lõppu kommenteerida ei soovi, ütles ettevõtte pressiesindaja Anna Sorokina BNS-ile.

Itaalia kruiisifirma Moby Lines teenindab kruiisiliine Itaalia ja Prantsusmaa vahel.

St Peter Line opereerib 177-meetrise Princess Anastasiaga Peterburi-Helsingi-Stockholmi-Tallinna ning 166-meetrise Princess Mariaga Peterburi-Helsingi liinidel. Ettevõtte kodulehe andmetel on võimalik osta kruiise marsruudil Peterburi-Helsingi-Stockholm-Tallinn kuid mitte Peterburi-Helsingi. Ettevõte on registreeritud Küprosel.

Varaseme info kohaselt plaanis St. Peter Line aastatel 2016-2020 osta kuus laeva, millest kaks plaaniti suunata Läänemerele, kaks Mustale merele ja kaks Kaug-Ida piirkonda. Möödunud aasta septembris ostis Hiina investeerimisfond Maorui Capital 200 miljoni euro eest ettevõttes 25-protsendilise osaluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles