Üheksa asja su keha juures, mille üle sa ei peaks põdema

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kehapositiivsus on sõna, mida oled ilmselt viimasel ajal iiveldamiseni kuulnud. Samas on ikka hea vahel meelde tuletada, et meie kõigi kehade juures on asju, mille pärast ei peaks meist mitte keegi põdema.

Panime Bustle’i abiga kokku nimekirja kehaosadest, mille üle me teinekord muretsema kipume – ning põhjendame, miks see muretsemine totrus on.

1. Su käed. Varrukateta kleidid ja pluusid, maikad… See kõik on maailm, mille võiksid vabalt vallutada, sõltumata sellest, kui «jämedad» või mis kujuga su käsivarred on. On liiga palju inimesi, kes pigem kannatavad palavust ning keelavad endale riideid, kuna häbenevad seda, milline nende biitsepsite piirkond välja näeb. Meil kõigil on käed ja meil on käed, mis näevad eri nurkade all erinevad välja. Ära raiska selle üle muretsemisele oma energiat.

2. Su käekarvad. Kätest rääkides – käekarvu leidub igasuguseid. Mõnel on neid rohkem, teisel vähem, kolmandal heledad, neljandal tumedad. Ja see kõik on normaalne. Karvad on lihtsalt karvad. Sa ei saa kontrollida seda, kuhu karvad kasvada otsustavad. Lõppeks, kui sulle karvad ei meeldi, saad need alati eemaldada, aga äkki on see tarbetu? Me ei tea keegi ühtki inimest, kes annaks teisele hinnangu nende kätekarvade põhjal.

3. Reievahe puudumine. Kui sa põed, sest sul puudub reievahe, on meil sulle halbu uudiseid. Ükskõik, kui sale ja vormis sa ka poleks, siis mõnede inimeste kehad lihtsalt on sellised, et reievahet ei ilmugi, tee mis tahad. Seda mõjutab su puusade laius ja nurk, samuti vaagnaluu eripärad, see, kuhu su keha rasva jaotab ja nii edasi. Mõnel piitspeenikesel naisel ei ole reievahet, mõned pluss-suuruses naisel on.

4. Su rindade suurus ja kuju. Sa ikka ju tead, et on täiesti normaalne, kui su rinnad on erineva suurusega? Sa ei saa kontrollida seda, kuidas su keha areneb ning kui keegi peaks sind selles osas kritiseerima, siis just selle peale mõtlegi – sisuliselt ütlevad nad ju, et sa oled kuidagi süüdi, et ei suuda oma keha sundida teatud viisil kasvama? Ja see on ju jabur!

5. Su lohulised reied. Inimesed raiskavad tohutul hulgal aega, energiat ja raha, et saada oma reisi siledaks, ning jällegi on tegemist nähtusega, mille üle sul pole tegelikult kontrolli. On täiesti normaalne, et reied on lohulised, tselluliit pole mingi «paksude värk», seda leidub kõikide kehatüüpidega inimeste reitel.

6. Su vinnid. Jah, sa võid vanduda ja kurvastada, kuna millegipärast näeb su nägu vahepeal välja nagu sa oleksid teismeline poiss, kes enda eest hoolt ei kanna ja poris aeleks. Ometi on täiskasvanu aknega hädas paljud naised ning sellel on erinevad põhjused, kahjuks aga mitte sageli toimivat ravi. Inimesed tegelikult ei huvitu su punnidest ega isegi märka neid nii palju, kui sa arvad neid seda tegevat. Ära põe!

7. Su veider varvas. Kui sa jooksed palju, võtad teatud ravimeid, kannad palju küünelakki või on sul lihtsalt halvad geenid, võib ka sul olla «veider varvas». See on täiesti normaalne ja paljud mured, mis sind vaevata võivad, on ravitavad. Ja alati on olemas kinnise ninaga kingad!

8. Su juuksepiir. Kael on liiga karvane, «bakenbardid» liiga pikad, laup liiga kõrge? Rahune, see on kõigest su karvakasv ja sellel, kuidas su keha on otsustanud karvu kasvatada, pole midagi häda ja ei maksa oma aega selle üle muretsemisele raisata.

9. Su suguelundid. Kehaosade kohta, mida me näitame väga vähestele inimestele, muretseme me oma suguelundite üle ebamõistlikult palju. Me arvame, et meie vagiinad on liiga lõdvad, lopsakad, lõhnavad või liiga karvased. Me peame peeniseid liiga väikesteks, suurteks, laiadeks või kõverateks. Rahunegem maha, need on kõigest genitaalid – kuni need töötavad ja sa oled terve, on kõik ülejäänu nende juures normaalne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles