Toomas Kivimägi: Final call – viimane kutse!

Toomas Kivimägi
, Riigikogu majanduskomisjoni esimees (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: PP

Pärnu rahvusvahelisest lennujaamast on räägitud ja unistatud kõik need aastad, mil Eesti on taas vaba olnud. Investeeringuga suutsime aastaid tagasi ära hoida lennujaama sulgemise, ei enamat.

Peamine argument tookord oli pidada ühendust Kihnuga, mis mitmel kuul aastas oli vaid õhu kaudu võimalik. Nüüd, kus Kihnu on saanud uue parema jääläbivusega laeva, pole ka see enam abiks. Unistada ei maksa ei NATO lennuväljast (see on Ämaril) ega Tallinna varulennujaama staatusest, sest vaid viiel päeval aastas on seal ilmaolude tõttu probleeme maandumisega.

Raja pikendamine vähendab seda riski veelgi. Siit ilustamata: riigil puuduvad argumendid Pärnu lennujaama pidada, mis tähendab, et määravaks saab Pärnu linna, teiste omavalitsuste, maakonna ettevõtjate, ennekõike turismisektori huvi ja majanduslikud argumendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles