Kasvueelarve hästi saladuses hoitud kahanemine (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: 2017. aasta riigieelarve eelnõu seletuskiri

Kuigi valitsus nimetab järgmise aasta eelarvet kasvueelarveks, tähendab riigisektori kolmeprotsendiline õhendamine muuhulgas seda, et ajavahemikul 2015–2019 koondatakse 3500 riigi leival olevat inimest ning raha hoitakse kokku ka kultuuri ja keskkonnakaitse arvel.

«Lähitulevikus väheneb riigisektori töötajaskond 1500 inimese võrra,» tunnistas rahandusminister Sven Sester eile ajakirjanikele. Riigieelarve seaduseelnõust võib lugeda, et ajavahemikul 2015–2019 on valitsus leppinud kokku riigisektori töötajate arvu vähendamist ligi 750 töötaja võrra aastas.

Ta lisas, et kui vaadata seda aastat, siis on ministrid tema hinnangul teinud head tööd. «Kui vaadata palgatõusu avalikus sektoris, siis ma näen, et palgad on tõusnud kiiremini, kui eelarves on selle jaoks olnud raha – mis tähendab seda, et sisemiselt on oma tööd efektiivsemaks timmitud,» rääkis rahandusminister. Aastatel 2015–2016 ületati eesmärk – koondada 750 inimest – rohkem kui kaks korda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles