Raeküla koolis tähistati Euroopa keeltepäeva

, Raeküla kooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla koolis tähistati Euroopa keeltepäeva.
Raeküla koolis tähistati Euroopa keeltepäeva. Foto: Erakogu

Esmaspäeval tähistasid Raeküla kooli suured ja väikesed Euroopa keeltepäeva. Kõige suurem selle päeva eesmärk oli näidata õpilastele, et keeleoskus suurendab inimeste võimalusi ja erinevate keelte mõistmine loob paremad võimalused nii selle keele rääkija kui tema kultuuri mõistmiseks.

Päev algas koolipere interaktiivse  suvise reisikaardi koostamisega – selles protsessis osalesid nii õpilased kui õpetajad ja kuna reisimine jätkub ka vaheaegadel, otsustasid õpetajad jätkata kaardi koostamist võõrkeelte nädalani, mis toimub veebruaris.

Fuajees ootas huvilisi erinevate keelte sõna-  ja reisiraamatute näitus, raamatuid oli võimalik lehitseda, uurida ja valmistuda nutiviktoriiniks, kuhu oodati 6.-9. klasside võistkondi.

Kuni õpilased valmistusid viktoriiniks, toimetasid keeleõpetajad kooli kodunduse klassis, et valmistada üllatust nimega „Viib keele alla“, mis seekord avaldus erinevate õunakookide näol. Suur oli õpetajate rõõm, kui viktoriini lõpus maiustati nende küpsetisi ja see „loovtöö“ sai kõrge hinnangu.

Euroopa keeltepäeva tippsündmuseks kujunes kohtumine Austria õpetaja Isabelle Lipuga, kes tutvustas kolmanda kooliastme õpilastele oma keelt ja kodumaad, tegi saksa keele kiirkursuse ka inglise ja vene keele õppijatele, näitas ise suurt huvi Eesti ja eesti keele vastu, andes sellega head eeskuju ja motivatsiooni keelte õppimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles