Tallinna lahel viga saanud päästjate paat kukkus mitme meetri kõrguselt

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepääste kaater.
Merepääste kaater. Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud neljapäeval Tallinna lahel toimunud merepääste koolituse käigus viga saanud kolm päästjat olid paadis, mis kukkus laineharjalt mitme meetri kõrguselt.

Reval merekoolilt tellitud esimese astme merepäästekoolituse käigus sõitis paat instruktorite juhtimisel koos koolitatavatega suure laeva ahtrilainesse, et ekstreemsetes tingimustes tegutsemist harjutada. Selle tegevuse käigus kukkus paat laineharjalt alla mitme meetri kõrguselt ning paadis viibinud päästjad kukkusid paadi sees ja said viga.

Viga saanud kaks päästjat töötab Lääne päästekeskuses Nõva komandos ning üks Ida päästekeskuses Kunda komandos.

Päästeamet jagas juhtunu kohta oma töötajatele infot juhtunu kohta täna.

«Kuna tegemist on tellitud koolitusega, siis info liikumine õnnetusest oli viivitusega ning päästeamet sai adekvaatse pildi toimunust alles esmaspäeval. Sellest tulenevalt ka meiepoolne tavapäratult hiline kommunikatsioon nii avalikus meedias kui ka siseselt,» seisab täna päästeametitöötajatele saadetud selgutuses juhtunu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles