Kümme asja, mida introverdid ei mõista

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Introverdid võivad ekslikult tunduda eraklikud ja pisut üleolevad, aga tegelikult on nendes inimestes peidus palju rohkem, kui välja paistab. Selleks, et introverti armastada, pead sa nende käitumismalle tundma ja nende isikliku ruumi vajadust austama. See tähendab seda, et sa aktsepteerid nende väikeseid iseärasusi. Mõned harjumused ja eelistused, mis on teiste isiksusetüüpide jaoks täiesti normaalsed, ei ole seda introverdi jaoks. 

Huffington Posti vahendusel toome teieni mõned asjad, mida introverdid lihtsalt ei mõista.

  1. Ülerahvastatud peod. See ei tähenda seda, et neile ei meeldi sotsialiseeruda, vaid seda, et nad eelistavad seda väiksemas seltskonnas ja intiimsemas keskkonnas. Suured peod ja klubid ei ole lihtsalt nende teema.
  2. Tühjast-tähjast lobisemine ehk small talk. Introvertidele meeldivad sügavad ja tähendusrikkad vestlused, mitte lühikesed mööda minnes vahetatud laused.
  3. Viis korterikaaslast. Introverdi jaoks ei ole midagi paremat, kui pärast pikka ja väsitavat tööpäeva saaks natukene rahulikult akusid laadida ilma, et keegi segaks. Introvertidel on vaja aega olla üksinda.
  4. Kui neid peetakse araks. See, et nad on vaiksemad, ei tähenda, et nad oleksid häbelikumad. Nad ei karda öelda välja, mida nad mõtlevad, aga nad teevad seda teistmoodi.
  5. Telefonile vastamine. See on nüüd natukene veider teiste jaoks mõista, aga introverdid ei taha oma telefonile vastata, kui neile helistatakse ootamatult. Nad ei hakka oma energiat selle peale raiskama, sest neile meeldivad rohkem tähendusrikkad vestlused.
  6. Tuttavate kallistamine. Introverdid eelistavad ja kaitsevalt kiivalt oma füüsilist ja vaimset isiklikku ruumi.
  7. Avatud kontorid. Uuringutest on selgunud, et introverdid on keskkonna poolt kergesti mõjutatavad. See tähendab seda, et neil on peaaegu võimatu teha tööd avatud kontoris. Nad eelistavad töötada vaiksemas nurgas ja rahulikumas keskkonnas.
  8. Tähelepanu keskpunktis olemine. Tahad korraldada oma introverdist sõbrale üllatuspidu? Mõtle järele, kas su sõber tahab olla terve õhtu tähelepanu keskpunktis, ilmselt mitte. Nad on meeldivad vestluspartnerid, suhtlejad ja esinejad, aga nad ei taha olla ise tähelepanukeskpunktis.
  9.  Mitte märkamine. See tähendab seda, et nad on väga tähelepanelikud, mis tuleb ilmselt nende keskkonna tundlikkusest. Teadlased on välja selgitanud, et introverdi aju hakkab aktiivsemalt tööle, kui nad töötlevad visuaalset informatsiooni.
  10. Mõte, et introvertsus on halb. Ühiskond eelistab julgeid ja avatuid, aga vaiksetel introvertidel on ka omad tugevused. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles