Saksa mägijäägrid lahkuvad Eestist

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal lahkuvad Tapalt kodumaale kolm kuud Eestis viibinud Saksa 231. mägijäägripataljoni sõdurid.

«Meie väljaõpe Eestis oli intensiivne ja kohalikud tingimused pakkusid meile mitmekülgseid harjutusvõimalusi. Koostööst Eesti kaitsejõududega saime väärtuslikke kogemusi ning me täname kohalikku kogukonda meile osutatud külalislahkuse eest,» ütles Saksa kontingendi ülem kolonelleitnant Konrad Herborn.

Sakslaste väljaõppe peamine eesmärk oli tundma õppida kohalikke olusid, viimaseks üksuse õppuseks oli septembri keskel peetud kahepäevane ühisharjutus kaitseliidu Viru malevaga.

Juuli alguses Eestisse saabunud 231. mägijäägripataljoni kolmekuuline rotatsioon oli jagatud kahte ossa, millest mõlemad hõlmasid kompaniisuurust üksust. Kokku sai Eesti kaitseväe ja kohalike oludega lähemalt tuttavaks ligi nelisada Saksa mägijäägrit.

Üksuse tehnika liigub Saksamaale tagasi meritsi, isikkooseis lahkub Eestist lennukiga.

231. mägijäägripataljon on raskel maastikul ja ekstreemsetes ilmastikutingimustes tegutsemisele spetsialiseerinud üksus, mille kodubaas asub Bad Reichenhallis Saksamaal. Üksuse relvastusse kuuluvad jalaväe lahingumasinad Boxer, soomustransportöörid Fuchs ja luuresoomukid Eagle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles