Tagasi ree peale ja hoog üles

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelgavasse oli Eesti koondist toetama sõitnud ka umbes 400-pealine toetajaskond. Mängijad loodavad palju fännide toele otsustavas kohtumises Tondiraba hallis.
Jelgavasse oli Eesti koondist toetama sõitnud ka umbes 400-pealine toetajaskond. Mängijad loodavad palju fännide toele otsustavas kohtumises Tondiraba hallis. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondise vahepeal juba lootusetuks muutunud eesmärk jõuda järgmise aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile on täitumisele väga lähedal. Täpsemalt lahutab järgmisel sügisel Poolas toimuvast võrkpallipeost üks võit Läti üle.

Laupäeval pandi edasipääsulootustele korralik alus, kui Jelgavas peetud play-offi avakohtumises saadi lätlaste üle 3:2 võit. See tähendab, et ihaldatud pileti lunastamise jaoks on Eestile vaja ükskõik, mis skooriga võitu. Viiegeimilise kaotuse järel selgitab edasipääseja kuldne geim. Läti 3:0 või 3:1 võit viib Euroopa 16 parema sekka lõunanaabrid. 

Tänu Jelgavas olnud publiku (millest umbes 400 olid eestlased – M. G.) metsikule lärmile pidid võrkpallurid platsil sisuliselt röökima, et midagigi kuuleks. Libero Rait Rikbergil oli seetõttu raskusi mängujärgse intervjuuga, sest hääl oli peaaegu kadunud.

«Teises geimis, nagu sel aastal vahel kombeks, hakkame tegema omavigu, rünnakul ja igal pool mujal, ja siis me laguneme ka. Järgmised geimid olid okeid, kuni selle intsidendini, mis juhtus. Siis korraks kaotasime pea. Aga võit on käes ja pool tööd tehtud,» sõnas Rikberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles