ERMi esimesed külastajad pääsesid näitustele trügimiseta (2)

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva hommikul mõni minut enne kella kümmet ootas Eesti Rahva Muuseumi uste avanemist ligi poolsada varajast inimest. Nende hulgas oli ka kümmekond jaapanlast.
Laupäeva hommikul mõni minut enne kella kümmet ootas Eesti Rahva Muuseumi uste avanemist ligi poolsada varajast inimest. Nende hulgas oli ka kümmekond jaapanlast. Foto: Sille Annuk

Laupäeva väga tuulisel hommikul kell kümme avas Raadil rahvale uksed Eesti Rahva Muuseumi uus maja. Kuigi esimesi huvilisi polnud aukartustäratavalt palju, möödus esimene täispikk tööpäev edukalt nii külastajate hulga kui ka eksponaatide töökindluse poolest.

Hommikul kolmveerand kümne paiku rühkis rühm jaapanlasi Roosi tänavat pidi Raadile. Lõõtsamehed või puhkpilliorkester neid ega ka teisi seal ERMi maja avamisele tulnud rahvast ei tervitanud, klaasuste tagant ei paistnud ka kaetud kohvilauda.

Kuid pettumust polnud tunda, vilust ilmast hoolimata olid esimesed külastajad rõõmsad, sõbralikud ja ootuselevil. Kell kümme tuli Eesti Rahva Muuseumi direktor Tõnis Lukas uksele, ütles kõigile tere tulemast ning lubas, et kõik saavad palju elamusi ja kõhud täis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles