Muusikapidu aidas täidab nädalalõppu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika aidas peetakse 7.–8. oktoobril Pärimusmuusika lõikuspidu.
Pärimusmuusika aidas peetakse 7.–8. oktoobril Pärimusmuusika lõikuspidu. Foto: Rannar Raba

Pärimusmuusika aidas peetakse 7.–8. oktoobril Pärimusmuusika lõikuspidu. Selleaastase Viljandi pärimusmuusika festivali teema «Naiste hääl» on andnud tõuke lõikuspeo uute ja värskete ideede elluviimiseks. Armastatud pärimuslaulik Mari Kalkun on loonud eriprojekti «Hinge põhjast», kus koos musitseerivad viis karismaatilist naismuusikut: Mari Kalkun, Siiri Sisask, Sänni Noormets, Tuulikki Bartosik ja Aleksandra Kremenetski.

Lisaks astub lõikuspeol lavale üks tänapäeva tuntumaid ja põnevamaid Ungari naislaulikuid Beata Palya. Samuti külastab Eesti publikut taas suvisel festivalil võimsaid elamusi pakkunud Iiri harfimängija Laoise Kelly, kes sel korral tuleb Viljandisse koos lõõtsamängija Brendan Begleyga.

Peentehnoloogia, improvisatsiooni ja pärimusmuusika viib kokku aina suuremat tähelepanu koguv Sinitrii. Loomulikult jagatakse ka tänavu etnomuusika auhindu ehk Etnokulpe.

2003. aastal alguse saanud Pärimusmuusika lõikuspidu on kahepäevane festival, kus pakutakse publikule alati midagi teistmoodi ning rõhk on pärimusmuusika intiimsemal ja ehedamal küljel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles